§ 16/2023 Luottamushenkilöiden matkat ja koulutukset

Lataa 

15624/2023

Päätöspäivämäärä

29.6.2023

Päätöksen tekijä

Hallintojohtaja

Päätöksen perustelut

Hallinnon toimintasääntö osa II

Esitys

Hallintosäännön mukaan hyvinvointialuejohtaja päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa (16a§). Hyvinvointialuejohtaja on siirtänyt päätösvallan tältä osin hallintojohtajalle (Hallinnon toimintasääntö osa II). 

Luottamushenkilöiden palkkiosäännön mukaan "luottamushenkilön  oikeudesta saada matkakustannusten korvausta ja korvausta ulkomaille tehdystä virkamatkasta sekä korvausten hakemisessa noudatettavasta menettelystä ovat soveltuvin osin voimassa (kunnallisen) yleisen virka- ja työehtosopimuksen määräykset. Aluehallituksella on kuitenkin yksittäistapauksessa oikeus määrätä toisin majoittumiskorvauksista." 

Hyvinvointialueen virallisten toimielinten puheenjohtajien (aluevaltuusto, aluehallitus, aluehallituksen jaostot) tavanomaisten tehtävien hoitoon voi kuulua matkoja ja koulutuksia, joista heille maksetaan korvaukset HYVTES:in mukaisesti. 

Tavanomaisiin, tehtävän luonteeseen kuuluvien matkojen tekeminen ei edellytä erillistä päätöstä. 

Koulutuksiin ja ulkomaan matkoihin osallistuminen edellyttää päätöstä, joka tuodaan tiedoksi toimielimelle. Matkat ja oman organisaation ulkopuoliset koulutukset, joihin osallistuu koko toimielin, edellyttävät ao. toimielimen päätöstä. 

Päätös

Päätän todeta, että hyvinvointialueen virallisten toimielinten (aluevaltuusto, aluehallitus,aluehallituksen jaostot) puheenjohtajien tehtäviin kuuluvien tavanomaisten matkojen kustannukset korvataan HVTES:in mukaisesti ja, että 

tarkemmat ohjeet luottamushenkilöiden matkojen ja koulutusten osalta valmistellaan ja tuodaan päätettäväksi aluehallitukselle. 

 

Allekirjoitus

Vuokko Ylinen, hallintojohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue