§ 73/2023 Sosiaali- ja terveyspalvelujen tehtäväalueen turvallisuustyöryhmän nimeäminen

Lataa 

16177/2023

Päätöspäivämäärä

6.7.2023

Päätöksen tekijä

Sote-johtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 22 §.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Vastaava hallintopäällikkö Paula Paavilainen, puh. 050 553 6051, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Hyvinvointialueen turvallisuustyöryhmä päätti kokouksessaan 2.6.2023 tehtäväalueiden ja palvelulinjojen turvallisuustyöryhmien perustamisesta ja työryhmien tehtävistä. Turvallisuustyöryhmien tehtävistä annetun ohjeistuksen mukaisesti työryhmien jäsenistön kokoaa tehtäväalueen tai palvelulinjan johtoryhmä, johtaja tai muu vastuutaho. Työryhmiin voidaan pyytää jäseneksi tai asiantuntijavieraaksi tarvittaessa erilaisten sidosryhmien edustajia, palveluntuottajien edustajia tai muita turvallisuuden sekä käsiteltävien asiakokonaisuuksien asiantuntijoita työryhmän toimesta.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden johtoryhmä päätti kokouksessaan 28.6.2023, että soten tehtäväalueen turvallisuustyöryhmänä toimii soten laajennettu johtoryhmä täydennettynä asiantuntijoilla. Palvelulinjat nimeävät omat turvallisuustyöryhmänsä linjakohtaiset erityispiirteet huomioiden. 

Soten laajennettuun johtoryhmään kuuluvat sosiaali- ja terveysjohtaja, palvelulinjajohtajat ja heidän ensimmäiset varahenkilönsä, integraatiojohtaja ja hänen ensimmäinen varahenkilönsä, professiojohtajat, henkilöstöjohtaja, viestintäpäällikkö, talouspäällikkö, vastaava hallintopäällikkö, johdon assistentti, tietohallintojohtaja, tietojohtaja ja henkilöstön edustaja. Edellä mainittujen lisäksi soten tehtäväalueen turvallisuustyöryhmään nimetään suostumuksensa mukaisesti turvallisuuspäällikkö Pasi Vainio, kehittämispäällikkö Petri Pommelin ja valmiuspäällikkö Sini Hyvönen.

Kiinteistö- ja toimitilapalveluja ja työsuojelua pyydetään nimeämään asiantuntijaedustaja kutsuttavaksi tarpeen mukaan soten tehtäväalueen turvallisuustyöryhmän kokouksiin. 

Turvallisuustyöryhmä voi kutsua myös muita asiantuntijoita tarpeen mukaan työryhmän kokouksiin. 

Soten tehtäväalueen turvallisuustyöryhmä kokoontuu soten laajennettujen johtoryhmien kokouksien aikataulun mukaisesti vähintään kaksi kertaa vuodessa. Turvallisuustyöryhmän kokouksista ei makseta erillistä kokouspalkkiota.

Turvallisuustyöryhmän puheenjohtajana toimii hyvinvointialueen vastaava johtajaylilääkäri ja sihteerinä laajennetun johtoryhmän sihteeri.

Päätös

Päätän, että sosiaali- ja terveyspalvelujen tehtäväalueen turvallisuustyöryhmäksi nimetään soten laajennettu johtoryhmä, turvallisuuspäällikkö Pasi Vainio, kehittämispäällikkö Petri Pommelin ja valmiuspäällikkö Sini Hyvönen.

Kiinteistö- ja toimitilapalveluja ja työsuojelua pyydetään nimeämään asiantuntijaedustaja kutsuttavaksi tarpeen mukaan soten tehtäväalueen turvallisuustyöryhmän kokouksiin.

Turvallisuustyöryhmän puheenjohtajana toimii hyvinvointialueen vastaava johtajaylilääkäri ja sihteerinä laajennetun johtoryhmän sihteeri.

 

 

Allekirjoitus

Taru Kuosmanen, sosiaali- ja terveysjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue