§ 39/2023 Nokian sote-aseman röntgentilojen muutos

Lataa 

16134/2023

Päätöspäivämäärä

7.7.2023

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö § 62.

Tukipalveluiden toimintasääntö osa II

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Hankekoordinaattori *********, puh. *********, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Hyvinvointialue on vuokrannut Nokian sote-aseman Nokian kaupungilta 1.6.2023 alkaen, kun rakennuskohde valmistui. Kuvantamisen ja hammashoidon yksiköt ovat esittäneet hammasröntgentilan siirtoa 3.kerroksesta 1.kerrokseen. Muutos on toiminnallisesti tarkoituksenmukainen tehostaen ja sujuvoittaen yksiköiden arjen toimintaa.

Kiinteistöhallinta ja toimitilapalvelut pyysi Skanska Talonrakennus Oy:lta tarjousta Nokian sote-aseman röntgentilojen muutoksesta.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 2-​kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan hankintaohjetta.

Rakennuksen on urakoinut Skanska Talonrakennus Oy kvr-urakkana vastaten sekä rakennuksen suunnittelusta että rakentamisesta. Kohteen varustelu ja muuton valmistelu ovat käynnissä. Käyttöönoton ja takuuvaiheen sopimusvastuiden tulee olla selkeät Nokian kaupungin (vuokranantaja), hyvinvointialueen (vuokralainen) sekä rakentajan (Skanska) kesken. Tämän johdosta Nokian sote-aseman röntgentilojen muutos esitetään tilattavaksi Skanska Talonrakennus Oy:lta 1772433-9

Hankinnan enimmäisarvo on tarjouksen mukainen 35 513,74 euroa (alv 0 %) ja laskutus toteutuneiden kustannusten perusteella. Kustannukset kohdistetaan hankenumerolle I80263.

Hankintayksikkö on tarkastanut tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ennen hankintapäätöksen tekemistä.

Hankinta-​asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi,​ kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään sähköisessä arkistossa.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä,​ että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii kiinteistöjohtaja,​ jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Petri Laurikka. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle. Käyttäjän yhteyshenkilönä toimii kuvantamisen vastuualuejohtaja *********.

 

Päätös

Päätän, että Nokian sote-aseman röntgentilojen muutos tilataan Skanska Talonrakennus Oy:lta 1772433-9.

Sopimuksen omistajatahona on kiinteistöhallinta ja toimitilapalvelut ja vastuuhenkilöksi nimetään kiinteistöjohtaja Petri Laurikka. Käyttäjän yhteyshenkilönä toimii kuvantamisen vastuualuejohtaja *********.

Hankinnan arvonlisäveroton enimmäisarvo arvo on sitoumuksetta tarjouksen mukainen 35 513,74 euroa (alv 0 %) ja laskutus toteutuneiden kustannusten perusteella.

Allekirjoitus

Petri Laurikka, kiinteistöjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue