§ 33/2023 Liljanne-Koti Oy, päätös tukipalvelujen rekisteröinnistä

Lataa 

600/2022

Päätöspäivämäärä

7.7.2023

Päätöksen tekijä

Valvonta-asiantuntija

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 28. 3. mom. 

Delgointipäätös 22.2.2023 § 6

Esitys

Liljanne-Koti Oy on toimittanut Pirkanmaan hyvinvointialueelle ilmoituksen yksityisestä sosiaalipalvelutoiminnasta. Ilmoitus on saapunut 29.6.2023.  

Ilmoituksen mukaan toiminta alkaa 1.7.2023. Ilmoituksen mukaan yritys tuottaa tukipalveluja tai niihin rinnastettavia palveluja seuraaville asiakasryhmille: vanhukset, muut vammaiset.

 

Linjanne-Koti Oy:n henkilökunta tuottaa pienimuotoisesti  tukipalveluina henkilökohtaista apua, siivouspalvelua sekä osallisuutta ja kanssakäymistä edistävää palvelua.

 

Yksityisten sosiaalipalvelujen on perustuttava sopimukseen tai hyvinvointialueen tekemään hallintopäätökseen sekä sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista annetun lain 7 §:n mukaisesti laadittuun palvelu-, hoito-, kuntoutus- tai muuhun vastaavaan suunnitelmaan (laki yksityisistä sosiaalipalveluista §5). Ilmoituksen mukaan palveluntuottaja laatii asiakkaan kanssa yksilöllisen hoito- ja /tai palvelusuunnitelman.  

 

Sosiaalipalveluiksi katsotaan palvelut, joilla sosiaalihuollon ammattihenkilöt ja muu asiakastyöhön osallistuva henkilöstö edistää ja ylläpitää yksilön, perheen ja yhteisön toimintakykyä, sosiaalista hyvinvointia, turvallisuutta ja osallisuutta (sosiaalihuoltolaki § 3). Sosiaalipalveluilla varmistetaan, ettei asiakkaan oikeus välttämättömään huolenpitoon ja toimeentuloon vaarannu. 

 

Tukipalveluna voidaan tuottaa: ateriapalvelua, vaatehuoltopalvelua, siivouspalvelua, asiointipalvelua sekä osallisuutta ja sosiaalista kanssakäymistä edistävää tai tukevaa palvelua (sosiaalihuoltolaki § 19). Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston sekä aluehallintoviraston 24.10.2012 tekemän linjauksen mukaan myös henkilökohtainen apu on tukipalveluihin rinnastettavaa palvelua.  

 

Valmistelijan yhteystiedot
Valvonta-asiantuntija Marketta Tiihala, puh. 050 5611037, marketta.tiihala@pirha.fi

 

Päätös

Päätän, että Liljanne-Koti Oy hyväksytään Pirkanmaan hyvinvointialueelle 6.7.2023 alkaen tukipalveluiden tuottajaksi asiakkaille, jotka tarvitsevat palvelua toimintakyvyn ja sosiaalisen turvallisuuden edistämiseksi ja joiden kanssa on tehty palvelusta sopimus - joiden kanssa on laadittu hoito- ja palvelusuunnitelma (laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista 7 §).  

Mikäli em. edellytykset eivät täyty asiakasryhmän tai muiden vaatimusten osalta, ei tuotettu palvelu ole yksityistä sosiaalipalvelutoimintaa. Lijanne-Koti Oy:n tukipalvelut ovat Pirkanmaan hyvinvointialueen valvomaa yksityistä sosiaalipalvelua.  Pirkanmaan hyvinvointialue pitää tukipalveluista rekisteriä, johon Liljanne-Koti Oy merkitään 6.7.2023 alkaen.  

 

Allekirjoitus

Marketta Tiihala, valvonta-asiantuntija

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue