§ 20/2023 Päätös ammatillisen tukileiritoiminnan yhteistyösopimuksen hyväksynnästä

Lataa 

15570/2023

Päätöspäivämäärä

11.7.2023

Päätöksen tekijä

Toimialuejohtaja, erityispalvelut

Päätöksen perustelut

Päätöstoimivalta

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 62 §.

Sote-toimintasäännössä hallintosäännön 62 §:n toimivaltaa on siirretty toimialuejohtajalle. Toimialuejohtaja päättää alaisensa toiminnan osalta irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä käyttösuunnitelman rajoissa enintään 500.000 euroon saakka.

Oikeus tilauksen tekemiseen palvelusopimuksen perusteella määräytyy hallinto- ja toimintasääntöjen sekä hankinta- ja sopimushallintaohjeiden mukaisesti.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Johdon assistentti Hanna Krekula, p. 040 335 3215, hanna.krekula@pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue on neuvotellut Tampereen kaupungin (0211675–2) kanssa ammatillisen tukileiritoiminnan jatkamisesta asiakkaiden palvelun jatkuvuuden turvaamiseksi.

Tampereen kaupungilla on ollut nuorisopalvelujen ja lastensuojelun sijaishuollon asiakasohjaus Luotsin kanssa sisäisenä yhteistyönä toiminnassa ammatillinen tukileiritoiminta, joka on toiminut vaihtoehtona tukiperhetoiminnalle samalla ohjaajakokoonpanolla jo vuodesta 2020. Pirkanmaan hyvinvointialue jatkaa tätä toimintaa Tampereen kaupungin kanssa julkisten toimijoiden välisenä horisontaalisena yhteistyönä asiakkaiden palvelun jatkuvuuden turvaamiseksi aj. 01.01.2023-31.12.2023. 

Tahtotilana on tarkastella tämän palvelun tuottamista jatkossa osana maakunnallista perhekeskustoimintaa, yhteistyössä Pirkanmaan julkisten toimijoiden kanssa. Yhteistyö olisi osa hyvinvointialueiden ja kuntien keskinäistä hyvinvointitehtävää. 

Yhteistoiminnan tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa. Yhteistoiminnalla ei ole kaupallista luonnetta, vaan yhteistoiminnan toteuttamista ohjaavat ainoastaan yleiseen etuun liittyvät näkökohdat eivätkä sopijapuolet harjoita toimintaansa markkinoilla. Sopimus ei ole luonteeltaan hankintaa koskeva sopimus, eikä sopimus myöskään vääristä kilpailua edellä todetuista syistä.

Tampereen kaupungilla on oikeus saada Pirkanmaan hyvinvointialueelta korvaus niistä kustannuksista, jotka Tampereen kaupungille on aiheutunut tässä sopimuksessa sovittujen tehtävien hoitamisesta.

Pirkanmaan hyvinvointialue maksaa Tampereen kaupungille 3000 € / toteutunut leiri. Hinta perustuu omakustannushinnoitteluun. Ammatillisen tukileiritoiminnan vuosittainen kokonaiskustannus on 30 000 €.

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa palvelun järjestämisestä osana hyvinvointialueen hyvinvointitehtävää.

Tampereen kaupunki vastaa palvelun toteuttamisesta palvelun kuvauksen mukaisesti osana kunnan hyvinvointitehtävää.

Sopimus tulee voimaan sen jälkeen, kun kaikki sopijapuolet ovat hyväksyneet sen lainvoimaisilla päätöksillä ja allekirjoittaneet sen.

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö

Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen lasten, nuorten ja perheiden palvelulinjan terveyspalvelujen ja opiskeluhuollon toimialue ja vastuuhenkilönä toimii toimialuejohtaja Sanna Rautalammi. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Liitteet

Liite 1 Sopimusluonnos

Päätös

Päätän, että yhteistyösopimus ammatillisesta tukileiritoiminnasta tehdään Tampereen kaupungin (0211675–2) kanssa.

Sopimuskausi on 01.01.2023 - 31.12.2023.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään toimialuejohtaja Sanna Rautalammi.
Sopimus hankinnasta syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai, kun Pirkanmaan hyvinvointialue on tilannut palvelun.

Allekirjoitus

Sanna Rautalammi, toimialuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue