§ 29/2023 I80433 KS, A-rak 6.krs Herko-Leiko tilamuutokset

Lataa 

19011/2023

Päätöspäivämäärä

14.8.2023

Päätöksen tekijä

Tilahallintajohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 62

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö Osa II

Esitys

KS, A-rak 6.krs Herko-Leiko tilamuutokset

HERKO-toiminnalla tarkoitetaan toimintaa, jossa leikkauspotilaat viettävät sairaalassa yön, mutta alle vuorokauden leikkauksesta eli noin 23 tuntia ja kotiutuvat suoraan heräämöstä tai sen läheisyydestä ilman lääkärin erillistä kiertoa.

LEIKO-toiminnan (leikkauksesta kotiin) sijoittaminen HERKO-toiminnan läheisyyteen vahvistaa yhteistyötä toimintojen välillä ja antaa mahdollisuuden toiminnan monimuotoisuuteen ja kehittämiseen.

Hankkeen tavoitteena on leikkaustoiminnan tehostaminen, vuodeosastopaikkojen vapauttaminen, potilastyytyväisyyden lisääminen sekä potilasturvallisuuden parantaminen. PIRHA:ssa tavoitteena on erityisesti Acutan ja vuodeosaston kuormituksen vähentäminen.

Tilaselvityksen mukaan tarvittavat tilaratkaisut pyritään toteuttamaan mahdollisimman pienellä remontilla ja toteutettavien tilojen sijainti on logistisesti hyvä.

Tässä hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan Herko-toiminnalle sekä Le4 ja Le7-8 leikotoiminnoille tarvittavat tilamuutokset A-rakennuksen 6.krs.een.

Hanke sisältää ko. kohteen suunnittelu- ja urakointipalveluiden sekä kiinteistöteknisten varusteiden ja laitteiden hankintaa. Hanke ei sisällä hoidollisen toimintavarustuksen hankintaa.

Hankkeen suunnittelu aloitetaan syyskuussa 2023. Rakentaminen pyritään aloittamaan heti suunnitelmien valmistuttua ja pyritään saamaan valmiiksi viimeistään helmikuun 2024 aikana.

Alustavan arvion mukainen hankkeen toteutuksen kokonaiskustannus on noin 300 000,00 € (alv.0 %).

Rakentaminen rahoitetaan PHI003 TAYS pienet hankkeet vuosille 2023-2024 varatusta määrärahasta.

Hanke suunnitellaan ja toteutetaan puitesopimuskumppaneilla.

Hankkeen projektipäälliköksi nimetään sairaalainsinööri Satu Heino.

Projektipäällikkö on oikeutettu päättämään yksittäisistä suunnittelua ja rakentamista koskevista tilauksista hankkeen kokonaisbudjetin puitteissa.

Hankkeen kustannukset kirjataan hanketunnukselle I80433 KS A-rak 6krs Herko-leiko tilat.

Projektipäällikkö toimii suunnittelun aikana hankkeen turvallisuuskoordinaattorina huolehtien rakennuttajan lakisääteisistä turvallisuusvelvoitteista. Toteutuksen aikainen turvallisuuskoordinaattori nimetään erikseen toteutusvaiheen käynnistyessä.

Päätös

Päätän esityksen mukaisesti.

Allekirjoitus

Ari Kulmala, tilahallintajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue