§ 76/2023 Palveluesimiesten tekemien asiakasmaksupäätösten ja toimintasäännön liitteen 4 muutoksen hyväksyminen

Lataa 

848/2022

Päätöspäivämäärä

24.7.2023

Päätöksen tekijä

Sote-johtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 22

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Paula Paavilainen puh. 050 553 6051, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintasäännön (sote-johtajan päätös § 19/2023, 14.2.2023) liitettä 4 Ikäihmisten ja vammaisten palvelujen palvelulinjan delegoinnit tulee päivittää ikääntyneiden asumispalvelujen asiakasmaksupäätösten päättäjien osalta. 

Liitteessä 4 ikäihmisten asumispalveluiden ja pitkäaikaisen laitoshoidon asumispalvelujen asiakasmaksuista päättäminen on delegoitu asiakasohjauksesta vastaavalle asiakasohjaajalle, asiakasohjaajalle, palveluohjaajalle, sosiaaliohjaajalle, vanhustyön asiantuntijalle tai sosiaalityöntekijälle. Em. viranhaltijalistauksesta on jäänyt epähuomiossa pois palveluesimiehet, joilla on ollut luovuttavissa organisaatioissa (Akaan kaupunki) oikeus tehdä asiakasmaksuja koskevia päätöksiä. Palveluesimiehet ovat tehneet ajalla 1.1.-21.7.2023 asumispalveluja koskevia asiakasmaksupäätöksiä. 

Ilman asianmukaista toimivaltaa tehty päätös pätevöityy, mikäli toimivaltainen viranomainen sen jälkikäteen hyväksyy. Palveluesimiesten ajalla 1.1.-21.7.2023 tekemät päätökset on tehty oikein noudattaen asianomaista lainsäädäntöä ja Pirkanmaan hyvinvointialueen toimintakäytäntöjä.

Päätös

1) Hyväksyn palveluesimiesten ajalla 1.1. – 21.7.20232 tekemät asiakasmaksupäätökset.

2) Hyväksyn sosiaali- ja terveyspalveluiden toimintasäännön liitteeseen 4 selosteen mukaisen muutoksen:  

Asumisen asiakasohjauksen vastaava asiakasohjaaja, asiakasohjaaja, palveluohjaaja, sosiaaliohjaaja, vanhustyön asiantuntija, sosiaalityöntekijä tai palveluesimies päättää 

- päihde- ja mielenterveyskuntoutujien asumispalveluiden myöntämisestä Tampere-Orivesi-alueen osalta;

- ikäihmisten asumispalvelujen ja pitkäaikaisen laitoshoidon antamisesta moniammatillisen työryhmän tai asiakasohjaajan ehdotuksesta sekä asumispalvelujen asiakasmaksusta;

-  pitkäaikaiseen perhehoitoon sijoittamisesta sekä perhehoidon toimeksiantosopimuksen hyväksymisestä, irtisanomisesta ja purkamisesta.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintasäännön liitteen 4 muutos tulee voimaan heti.

Allekirjoitus

Juha Kinnunen, sosiaali- ja terveysjohtajan varahenkilö

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue