§ 31/2023 I80443 KS, E-rakennuksen valaistuksen uusinta

Lataa 

19321/2023

Päätöspäivämäärä

17.8.2023

Päätöksen tekijä

Tilahallintajohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 62

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö Osa II

Esitys

E-rakennuksen valaistus on toteutettu T5-loisteputkivalaisimilla, T5-loisteputket poistuvat markkinoilta syksyn 2023 aikana. Tämän jälkeen uusia varaputkia ei ole saatavilla, joten valaisimet ovat uusittava LED-valaisimiksi. Valaisin uusinnat aloitetaan E-rakennuksesta ja siitä edetään erillisen suunnitelman mukaisesti muihin rakennukseen, ne toteutetaan omina hankkeinaan.

Hanke sisältää ko. kohteen suunnittelu- ja urakointipalveluiden sekä kiinteistöteknisten varusteiden ja laitteiden hankintaa. Hanke ei sisällä hoidollisen toimintavarustuksen hankintaa.

Tässä hankkeessa suunnitellaan, hankitaan ja asennetaan E-rakennukseen uudet LED-valaisimet, pois lukien 00-kerros ja tekniset tilat, joiden valaisimia uusitaan muiden kunnossapitotöiden yhteydessä.

Valaistusuusinta kilpailutetaan puitesopimuskumppaneiden kesken syksyn 2023 aikana ja työt aloitetaan tammikuussa 2024. Hanke valmistuu vuoden 2024 aikana.

Alustavan arvion mukainen hankkeen toteutuksen kokonaiskustannus on noin 200 000 € (alv.0 %).

Rakentaminen rahoitetaan PHI001-TAYS/KS Yleinen infrastruktuuri varatusta määrärahasta.

Hanke suunnitellaan ja toteutetaan puitesopimuskumppaneilla.

Hankkeen projektipäälliköksi nimetään sairaalainsinööri Petteri Nummi.

Projektipäällikkö on oikeutettu päättämään yksittäisistä suunnittelua ja rakentamista koskevista tilauksista hankkeen kokonaisbudjetin puitteissa.

Hankkeen kustannukset kirjataan hanketunnukselle I80443 KS E-rak valaistus uusinta

Projektipäällikkö toimii suunnittelun aikana hankkeen turvallisuuskoordinaattorina huolehtien rakennuttajan lakisääteisistä turvallisuusvelvoitteista. Toteutuksen aikainen turvallisuuskoordinaattori nimetään erikseen toteutusvaiheen käynnistyessä.

Päätös

Päätän esityksen mukaisesti.

Allekirjoitus

Ari Kulmala, tilahallintajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue