§ 23/2023 Lääkärityövoiman hankinta lasten ja nuorten mielenterveyspalveluissa Tmi Mari T. Leppänen

Lataa 

17791/2023

Päätöspäivämäärä

27.7.2023

Päätöksen tekijä

Vastuualuejohtaja, lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelujen vastuualue

Päätöksen perustelut

Sote-palvelujen toimintasääntö luku 7 (Sosiaali- ja terveysjohtajan päätös § 101)

 

 

 

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Palvelujohtaja Paula Pasanen-Aro, puh. 040 1331567, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Hankinnan kuvaus

Hankinnan kohteena on lääkärityövoiman vuokraaminen yksityiseltä ammatinharjoittajalta Tmi Mari T. Leppänen (y-tunnus 27772777-2) tilapäisiin lääkärityövoiman tarpeisiin lasten, nuorten ja perheiden palvelulinjan lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelujen vastuualueen Vesilahden ja Akaan toimipisteisiin tilanteissa, joissa lääkärirekrytoinnissa on vajeita.

Sopimuskausi on 02.08.2023-31.12.2023. 

Kyseessä on hankintalain (1397/2016) liitteen E mukainen sosiaali- ja terveyspalvelujen kansallisen kynnysarvon alittava hankinta. 

Kokonaishankinnan arvo sopimuskaudelta on noin 50 000 euroa. 

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain 16 §:n mukainen perustelu

Pirkanmaan hyvinvointialueen strategiassa ja siihen sisältyvässä palvelustrategiassa asetetaan muun ohella palvelujen järjestämistä linjaavat tavoitteet ja palveluiden verkoston periaatteet. Hankinnan kohteena olevien palveluiden hankkiminen yksityiseltä palveluntuottajalta on tarpeen palveluiden tarkoituksenmukaiseksi järjestämiseksi ja asiakkaiden palvelutarpeisiin vastaavien palveluiden riittävän saatavuuden takaamiseksi hyvinvointialueella. Tilaaja on huomioinut hankintaa määritellessään järjestämislain (612/2021) vaatimukset palveluiden järjestämisvastuusta ja asiakkaiden palveluiden yhdenvertaisesta toteutumisesta. Hankinta täyttää järjestämislain 12 §:ssä asetetut edellytykset palvelujen hankkimiseksi yk-sityisiltä palveluntuottajilta. 

Tilaaja varmistaa palveluntuottajan kanssa tehtävällä sopimuksella järjestämislain 15 §:ssä asetetut vaatimukset. Sopimuskaudella tilaaja seuraa palvelun tuottamista ja sopimusvelvoitteiden täyttämistä. Tilaaja on varautunut palveluiden jatkuvuu-den hallintaan sekä potentiaalisimpiin häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin. 

Lääkärityövoiman vuokrauspalvelun arvonlisäverottomat hinnat ovat seuraavat: 
140 €/h lastenpsykiatrian erikoislääkäri, arkisin klo 8-16, etätyö 100 €/h. 

Edellä mainitun perusteella esitetään, että lääkärityövoiman vuokrauspalvelu hankitaan Tmi Mari T. Leppänen (y-tunnus 27772777-2):ltä tilapäisiin lääkärityövoiman tarpeisiin.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

Asiakirjojen julkisuus

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Asiakirjapyynnöt tulee osoittaa osoitteeseen hankintapalvelut@tuomilogistiikka.fi.

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö
Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen lasten, nuorten ja perheiden palvelulinjan lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluiden vastuualue ja vastuuhenkilönä toimii vastuualuejohtaja Paula Pasanen-Aro. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. missä-​kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan hankintaohjetta.

 

Hankinta-​asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi,​ kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään sähköisessä arkistossa.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä,​ että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

 

Päätös

Sopimus lääkärityövoiman vuokrauspalvelun hankinnasta tehdään Tmi Mari T. Leppänen (Y-tunnus 27772777-2) kanssa. 

Sopimuskausi on 02.08.2023-31.12.2023. 

Kokonaishankinnan arvonlisäveroton arvo sopimuskaudelta on sitoumuksetta noin 50 000 euroa. 

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään vastuualuejohtaja Paula Pasanen-Aro.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

 

Allekirjoitus

Paula Pasanen-Aro, vastuualuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue