Nuorisovaltuusto, kokous 12.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 99 Lausunto Pirkanmaan perhekeskuksen toimintasuunnitelmasta

Perustelut

Perhekeskusverkosto kokoaa yhteen lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevät ammattilaiset ja vapaaehtoistoimijat sekä yhteensovittaa palveluita ja toimintoja. Pirkanmaalla perhekeskuksen verkostomaiseen kokonaisuuteen kuuluvat Pirkanmaan hyvinvointialue, 23 kuntaa, Pirkanmaan alueella toimivat järjestöt, uskonnolliset yhteisöt ja Kela.

Perhekeskus koostuu toimijoista, palveluista, johtamisen ja asiakastyön rakenteista sekä yhteisistä toimintakäytännöistä. Perhekeskustoimintamallin keskeisiä periaatteita ovat lapsi- ja perhelähtöisyys, osallisuus, painopisteen siirtäminen ennakoivaan ja ennaltaehkäisevään toimintaan sekä monialaisuus ja yhteentoimivuus.

Pirkanmaan perhekeskustoimintaa ohjaavat valtakunnalliset linjaukset ja maakunnallinen perhekeskuksen toimintasuunnitelma. Maakunnallisen suunnitelman ensimmäinen luonnos esiteltiin 12.6.2023 perhekeskuksen maakunnallisessa ohjausryhmässä, jossa on mukana myös Pirkanmaan nuorisovaltuuston edustaja.

Pirkanmaan perhekeskus pyytää nuorisovaltuustolta kommentteja perhekeskuksen toimintasuunnitelmaan 15.9.2023 mennessä. Toimintasuunnitelmaa voi kommentoida myös käyttämällä tähän tarkoitukseen luotua sähköistä kyselyä osoitteessa: https://forms.office.com/e/hhLrm7UzG3. Pirkanmaan perhekeskuksen toimintasuunnitelma on liitteenä.

Ehdotus

Nuorisovaltuusto päättää

  • lausua Pirkanmaan perhekeskuksen toimintasuunnitelmasta,
     
  • käydä lähetekeskustelun lausunnon sisällöstä,
     
  • lähettää lausunnon jatkovalmisteluun sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelutiimille.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Maria Antikainen/PirSote-hanke