Aluehallitus, kokous 21.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 213 Vastaus valtuustoaloitteeseen - Paperisen ja toisen puolesta asioinnin mahdollistaminen Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttäjille - Sinikka Torkkola ym.

92/2023

Valmistelija

  • Paula Paavilainen, VASTAAVA HALLINTOPÄÄLLIKKÖ, paula.paavilainen@pirha.fi

Perustelut

Aluevaltuuston kokouksessa 16.1.2023 aluevaltuutettu Sinikka Torkkola ja 20 muuta allekirjoittajaa jättivät aloitteen “Paperisen ja toisen puolesta asioinnin mahdollistaminen Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttäjille”.

Aloitteessa esitetään, että Pirkanmaan hyvinvointialueella varmistetaan paperisten lomakkeiden saatavuus sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipaikoissa, mahdollistetaan pdf-muotoisten lomakkeiden tulostus verkkosivustolta ilman sisäänkirjautumista, sekä mahdollistetaan toisen puolesta asiointi sähköisissä palveluissa.

Vastaus on valmisteltu sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelutuotannon ja tukipalvelujen yhteistyönä, ja se on käsitelty sosiaali- ja terveyspalvelujen tehtäväalueen johtoryhmässä ja hyvinvointialueen johtoryhmässä.

Valtuustoaloite ja vastaus aloitteeseen ovat esityslistan liitteinä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marina Erhola, HYVINVOINTIALUEJOHTAJA, marina.erhola@pirha.fi

Aluehallitus päättää

  • esittää aluevaltuustolle, että se merkitsee aloitteeseen laaditun vastauksen tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Eeva Torppa-Saarinen, Sari Mäkinen, Minna Luoto, Paula Paavilainen, Jukka Karjalainen, Anne Kauhanen, Aki Lehto, Taru Manner

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).