Vammaisneuvosto, kokous 9.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 62 Pirkanmaan hyvinvointialueen vuoden 2024 talousarvio

Perustelut

Aluehallitus on päättänyt 22.5.2023 § 130 hyväksyä taloussuunnitteluohjeen Pirkanmaan hyvinvointialueen vuoden 2024 talousarviovalmistelua ohjaaviksi periaatteiksi ja lähettää toiminta- ja talousseminaarissaan valmistelemansa alustavat vuoden 2024 tavoitteistot valiokunnille ja vaikuttamistoimielimille lausunnoille. Lausunnonantajien tulee huomioida, että strategian toimeenpanosuunnitelmaan sisältyy noin 20 miljoonan euron vuosittainen tuottavuustavoite, joka mahdollistaisi toiminnan ja talouden tasapainon lähivuosina. Lausunnot tulee antaa elokuun loppuun mennessä.

Vammaisneuvoston jäsenille on lähetetty kesäkuussa oheismateriaalit tutustuttavaksi sähköpostitse. Vammaisneuvoston jäsenten lähettämät kommentit on kerätty koosteeksi. Kuullaan vammaisneuvoston asiantuntijasihteeri suunnittelupäällikkö Annamari Tuomisen esitys vammaisneuvoston jäsenten vastauksista. Käydään keskustelu aiheesta ja sovitaan lausunnon laatimisesta. 

Ehdotus

Vammaisneuvosto päättää

  • merkitä asiantuntijasihteeri suunnittelupäällikkö Annamari Tuomisen esittelyn sekä käydyn keskustelun tiedoksi,
  • laatia lausunnon Pirkanmaan hyvinvointialueen vuoden 2024 talousarvion tavoitteista. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin. Vammaisneuvosto päätti nimetä työryhmän lausunnon laatimista varten. Työryhmään nimettiin puheenjohtaja Tuija Kaivanto, varapuheenjohtaja Esko Jantunen, sihteeri Annamari Tuominen ja jäsenet Milla Ilonen, Kristiina Kantola, Sirkka Nummi ja Lisa Wesin. 

Kokouskäsittely

Merkittiin, että kokouksessa työryhmään valittiin työryhmään halukkaat jäsenet. Lisäksi työryhmän jäseneksi esitettiin Lisa Wesin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).