§ 33/2023 Päätös hankinnan keskeyttämisestä koskien aleksandriittilaser hankintaa 6818/PAA/23

Lataa 

19058/2023

Päätöspäivämäärä

15.8.2023

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö, yhteis- ja materiaalihankinnat

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen hallintosäännön 62 § mukaan hankintapäällikkö Leila Haakana päättää tavara-, laite- ja toimintavarustushankintojen sopimusten hyväksymisestä.

 

Oikeus tilauksen tekemiseen palvelusopimuksen perusteella määräytyy hallinto- ja toimintasääntöjen sekä hankinta- ja sopimushallintaohjeiden mukaisesti.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

 

Noora Lappalainen, 040 487 7203, noora.lappalainen@tuomilogistiikka.fi 

 

Hankinnan kuvaus

 

Hankinnan kohteena on aleksandriittilaser (1 kpl) Pirkanmaan hyvinvointialueelle Taysin vastuualueen ihotautien poliklinikan ja ihotautien toimenpideyksikön käyttöön.

 

Kyseessä on hankintalain (1397/2016) mukainen kansallisen kynnysarvon ylittävä tavarahankinta. Hankintamenettelynä on hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Tarjouspyyntö liitteineen oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa osoitteessa https://tarjouspalvelu.fi/tuomilogistiikka.

 

Hankintalain (1397/2016) 125 §:n mukaan hankintamenettely voidaan keskeyttää vain todellisesta ja perustellusta syystä.

 

Hankintaan tulleen kysymyksen perusteella tarjouspyynnölle asetettuja vaatimuksia tullaan korjaamaan ja hankinta aloitetaan uudelleen.

 

Hankinnan keskeyttämiselle on näin ollen todellinen ja perusteltu syy. Ratkaisu ei vaaranna tarjoajien tasapuolista ja syrjimätöntä kohtelua. Hankinta esitetään keskeytettäväksi ja uudelleen kilpailutettavaksi. Uusi hankintaa koskeva tarjouspyyntö julkistetaan mahdollisimman pian.

 

 

Asiakirjojen julkisuus

 

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Osallistumishakemus/tarjouspyyntöasiakirjat pidetään salassa julkisuuslain (621/1999) 24 §:n 1 momentin 17 kohdan perusteella aina siihen saakka, kunnes hankintayksikkö on tehnyt ratkaisunsa mahdollisessa uudessa hankintamenettelyssä. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa.

Päätös

Edellä mainituin perustein aleksandriittilaser hankinta keskeytetään.

Allekirjoitus

Leila Haakana, hankintapäällikkö, Pirkanmaan hyvinvointialue

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue