§ 33/2023 I80453 SAS Hissien kuntotutkimukset ja korjaus

Lataa 

21371/2023

Päätöspäivämäärä

8.9.2023

Päätöksen tekijä

Tilahallintajohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 62

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö Osa II

Tukipalvelut toimintasääntö Osa II

Esitys

Sastamalan sairaalan hissit (8 kpl) ovat osittain alkuperäisiä vuodelta 1968. Vuosien saatossa tekniikkaa on osittain uusittu, mutta osassa ohjausjärjestelmä on aivan elinkaarensa loppupäässä ja varaosien saatavuus on huonoa.

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa hisseille tehdään kuntotutkimukset, joiden pohjalta päätetään jatkotoimenpiteistä tuloksiin perustuen.

Tutkimukset tehdään syksyllä 2023. Tutkimuksiin käytetään riippumatonta ulkopuolista konsulttia. Muuta suunnittelua tilataan tarvittaessa puitesopimuskumppaneilta.

Tutkimuksille varataan 50 000 (alv. 0 %).

Tutkimukset rahoitetaan PHI005 Hankkeet, Tays Sastamala vuodelle 2023 varatusta määrärahasta.

Tutkimukset toteutetaan suorahankintana Suomen Hissi-Insinöörit Oy:ltä. Mahdolliset pienemmät korjaukset teetetään puitesopimuskumppanilla, uusimiset ja laajemmat peruskorjaukset kilpailutetaan.

Hankkeen projektipäälliköksi nimetään rakennuttajainsinööri Valtteri Laine.

Projektipäällikkö on oikeutettu päättämään yksittäisistä tutkimuksia, suunnittelua ja rakentamista koskevista tilauksista hankkeen kokonaisbudjetin puitteissa.

Hankkeen kustannukset kirjataan hanketunnukselle I80453 SAS Hissien tutkim ja korjaus.

Projektipäällikkö toimii suunnittelun aikana hankkeen turvallisuuskoordinaattorina huolehtien rakennuttajan lakisääteisistä turvallisuusvelvoitteista. Toteutuksen aikainen turvallisuuskoordinaattori nimetään erikseen toteutusvaiheen päätöksessä.

Päätös

Päätän esityksen mukaisesti.

Allekirjoitus

Ari Kulmala, tilahallintajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue