§ 39/2023 I80223 KS, R FONK vastaanottotilat, kustannusarvion muutos

Lataa 

1654/2023

Päätöspäivämäärä

15.9.2023

Päätöksen tekijä

Tilahallintajohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 62

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö Osa II

Esitys

Tays Radiuksen 2.krs on syövänhoidon polikliinistä toimintaa. Nyt 2.krs aulaan on tarkoitus tehdä Onkologisen lääketutkimusyksikön (FONK) vastaanottohuonetiloja.

Nykyisissä tiloissa on käytössä kaksi työhuonetta, joissa molemmissa työskentelee kolme tutkimushoitajaa. Heillä kaikilla käy päivittäin syöpäpotilaita ja heidän läheisiään tutkimuskäynneillä eli ihan normaalilla poliklinikkavastaanottokäynnillä.

FONK:ssa työskentelee tällä hetkellä kahdeksan tutkimushoitajaa, jotka yhdessä tutkijalääkäreiden kanssa edistävät lähes sataa lääketutkimusta ja tavoitteena on, että tulevaisuudessa 20 % syöpäpotilaista kuuluu johonkin käynnissä olevaan lääketutkimukseen.

Näihin tiloihin tehdään tarvittavat rakenteelliset muutokset ja talotekniikkamuutokset tulevaa toimintaa varten. Muutostöissä tehdään uusia huonetiloja, joihin rakennetaan sähköt, valaistus, vesipisteet, ilmanvaihto ja jäähdytys.

Hanke sisältää suunnittelu- ja urakointipalveluiden sekä kiinteistöteknisten varusteiden ja laitteiden hankintaa. Hanke ei sisällä hoidollisen toimintavarustuksen hankintaa.

Viranhaltijapäätöksellä § 28/2023 mukaan hankkeen suunnittelukustannukset ovat noin 60 000 € (alv.0 %). Rakentamisen kokonaiskustannukset arvioidaan suunnitelmien valmistuttua.

Suunnitelmien valmistuttua hankkeen kokonaiskustannukset ovat n. 390 000 € (alv.0 %) Arviossa on huomioitu suunnittelun ja rakentamisen osuus.

Hanke rahoitetaan PHI003 TAYS, pienet hankkeet <400 000 € vuodelle 2023 varatusta määrärahasta.

Hanke suunnitellaan ja toteutetaan puitesopimuskumppaneilla.

Hankkeen kustannukset kirjataan hanketunnukselle I80223 KS, R FONK vastaanottotilat

Projektipäällikkö on oikeutettu päättämään yksittäisistä suunnittelua ja rakentamista koskevista tilauksista hankkeen kokonaisbudjetin puitteissa.

Päätös

Päätän esityksen mukaisesti.

Allekirjoitus

Ari Kulmala, tilahallintajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue