Asiakkuus- ja laatujaosto, kokous 22.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 ARA ja erityisryhmien asuminen

27093/2023

Valmistelija

  • Tuija Kanto-Hannula, ASUNTOPALVELUPÄÄLLIKKÖ, tuija.kanto-hannula@pirha.fi

Perustelut

1.9.2023 alkaen Asukasvalintaperusteiden noudattamista valvoo hyvinvointialue siltä osin kuin kyse on asunnoista, joihin on myönnetty avustusta avustuksista erityisryhmien asunto-olojen parantamiseksi (erityisryhmien investointiavustus) annetun lain nojalla ja sellaisista erityisryhmistä, joiden asumispalveluiden järjestämisestä hyvinvointialue vastaa.

Asiakkuus- ja laatujaostolle raportoidaan vuosittain ara-asukasvalintoihin liittyvät asiakasmäärät ja mahdolliset poikkeukset sekä kanteluun johtavat tapahtumat.

Asiakkuus- ja laatujaostolle on valmisteltu alustus, jossa käydään läpi hyvinvointialueelle kuuluvaa erityisasumisen ara-tukea saavien asuntojen asukasvalintaa ja valvontaa sekä asuntojen saamaa taloudellista tukea. Alustuksen ovat valmistellut ja sitä kokouksessa esittelee Kiinteistö- ja tilahallinnan asuntopalvelupäällikkö Tuija Kanto-Hannula.

Liitteenä diaesitys "ARA ja erityisryhmien asuminen Pirhassa".

Ehdotus

Esittelijä

  • Taru Kuosmanen, SOSIAALI- JA TERVEYSJOHTAJA, taru.kuosmanen@pirha.fi

Asiakkuus- ja laatujaosto päättää

  • merkitä tiedoksi alustuksen erityisryhmien ara-asuntojen asiakasvalinnasta ja valvonnasta sekä asuntojen tukimuodoista.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kuultiin asiantuntijana asuntopalvelupäällikkö Tuija Kanto-Hannulaa.

 

Varajäsen Antti Asp saapui kokoukseen.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).