Hyvinvointi- ja kokonaisturvallisuusvaliokunta, kokous 2.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Hyvinvointi- ja kokonaisturvallisuusvaliokunnan valiokuntamietintöprosessi

10526/2024

Valmistelija

  • Roope Lehto, Aluevaltuuston varajäsen, Roope.Lehto@pirha.fi
  • Anna-Sofia Kujansuu, HALLINTOASSISTENTTI, anna-sofia.kujansuu@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen valiokuntien työjärjestyksen mukaan valiokunnat voivat esittää huomioita, vaihtoehtoja, tarpeita, epäkohtia tai tavoitteita valiokuntamietinnön muodossa. Valiokuntamietintö voi pohjautua useaan valiokunnan kokoukseen ja asiantuntija-analyyseihin. Valiokuntamietintö on kokousmuistiota laajempi ja syvällisempi analyysi aihealueeseen ja sisältää valiokunnan perustellun näkemyksen käsiteltävästä asiasta. Lisäksi se voi sisältää toimenpidesuosituksia. Valiokuntamallin tarkoituksena oli lisätä luottamushenkilöiden roolia strategisten, pitkäaikaisten suunnitelmien valmistelussa.

Edellisessä kokoukseessaan 4.4.2024 valiokunta nosti seuraavan mietinnön kattoteemaksi Pirkanmaan alueen arjen turvallisuustilanteen. Valiokunta keskustelee tulevassa kokouksessa mietintöprosessin käynnistämisestä ja sen tarkemmasta aiheesta. Mietintöprosessin aikataulu sovitetaan valiokunnassa vuosikellon mukaisiin käsiteltäviin asioihin. 

Ehdotus

Hyvinvointi- ja kokonaisturvallisuusvaliokunta

  • keskustelee valiokunnan mietinnön valmistelusta sekä aikataulusta
  • sopii valiokuntamietinnön työstön jatkotoimenpiteistä. 

Päätös

Hyvinvointi- ja kokonaisturvallisuusvaliokunta

  • keskusteli valiokunnan mietinnön valmistelusta sekä aikataulusta
  • sopi valiokuntamietinnön työstön jatkotoimenpiteistä. 

Kokouskäsittely

Valiokunta keskusteli mietinnön aiheen rajaamisesta. Esiin nousivat muun muassa aiheet turvallisuuden tunteesta, väkivalta -teemasta, työntekijöiden ja asiakkaiden turvallisuudesta sekä kouluväkivallasta. Valiokunta pohti perustavansa kolme pienempää ryhmää kolmen eri teeman ympärille.

Valiokuntalaisille tehdään Forms-kysely ryhmäjaoista sekä mielenkiinnosta ja mahdollisuudesta osallistua eri aiheiden työstämisiin. 


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).