Vammaisneuvosto, kokous 11.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 97 Muut asiat

Perustelut

Muut esille tulevat asiat. 

Ehdotus

Merkitään tiedoksi. 

Päätös

Merkittiin tiedoksi muut asiat:

  • Puhutaan Pirkanmaan vammaispalveluista webinaarisarjan viimeinen osa on ke 25.10. klo 16-18. Tapahtumasarjan järjestää Pirkanmaan vammaisjärjestöjen verkosto yhteistyössä Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa. Webinaariin ei tarvitse ennalta ilmoittautua.
  • Apuväline 2023 tapahtuma järjestetään 9.-11.11.2023 Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. Selvitetään, onko tapahtumassa Pirhalla pistettä.
  • Apuväline 2023 tapahtuman yhteydessä järjestetään apuvälinealan päättäjäfoorumi, to 9.11. iltapäivällä. Käyttäjälähtöisyys apuvälinepalveluissa -paneelissa on puhujina vammaisneuvoston jäseniä. Tilaisuus on kohderyhmälleen maksuton, mutta siihen on ilmoittauduttava ennakkoon. Vammaisneuvoston jäseniä toivotaan mahdollisuuksien mukaan osallistumaan mukaan foorumiin ja levittämään tietoa foorumista.
  • Kokouksessa tuotiin keskusteluun Pirkanmaan hyvinvointialueen linjaus sotepalveluiden esittelyiden keskittämisestä Pirhan vaikuttamistoimielimille. Tarvetta kuntien vaikuttamistoimielinten kokouksiin jalkautumiselle koetaan, koska kuntien vaikuttamistoimielimillä on kuntakohtaista tietoa. Aihe käsitellään vammaisneuvoston seuraavissa kokouksissa.
  • Kokouksessa tuotiin keskusteluun lääkinnällisten apuvälineiden hankinnan sekä proteesien kilpailutukset. Aihe käsitellään vammaisneuvoston seuraavissa kokouksissa. Vammaisneuvosto toteaa, että asiakkaille tiedottamista tulisi tehostaa.
  • Kokouksessa tuotiin keskusteluun omaishoidon vapaat ja niiden järjestäminen. Aihe käsitellään vammaisneuvoston seuraavissa kokouksissa.

Kokouskäsittely

Merkittiin,​ että jäsenet Milla Ilonen, Mika Tolvanen, Lisa Wesin ja Laura Ylä-Lyly poistuivat kokouksesta tämän pykälän käsittelyn aikana.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).