Nuorisovaltuusto, kokous 7.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 184 Alueellisen opiskeluhuoltotyöryhmän edustajan eroaminen sekä täydennysvaali

28765/2023

Perustelut

Nuorisovaltuusto on kokouksessaan 23.3.2023 (§ 30/2023) valinnut nuorisovaltuuston edustajiksi alueelliseen opiskeluhuollon työryhmään nuorisovaltuuston jäsenet Sara Järvinen ja Venla Mustalahti.

Nuorisovaltuuston jäsen Sara Järvinen on kirjallisesti nuorisovaltuuston puheenjohtajalle osoittamassaan viestissä pyytänyt eroa nuorisovaltuuston alueellisen opiskeluhuoltotyöryhmän edustajuudesta henkilökohtaisiin syihin vedoten. 

Nuorisovaltuusto myöntää Sara Järviselle eron sekä suorittaa täydennysvaalin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Eetu Hukkanen, Pirhan nuorisovaltuuston puheenjohtaja, eetu.hukkanen@pirha.fi

Nuorisovaltuusto päättää

  • todeta Sara Järvisen luottamustoimen alueellisen opiskeluhuoltotyöryhmän nuorisovaltuuston edustajana päättyneeksi,
  • valita edustajan alueelliseen opiskeluhuoltotyöryhmään nuorisovaltuuston jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Päätös

Nuorisovaltuusto ei ollut päätösvaltainen (läsnä alle puolet edustajista). Asiasta käytiin keskustelua. Päätös Zahra Shakerin yksimielisestä valinnasta nuorisovaltuuston edustajaksi alueelliseen opiskeluhuoltotyöryhmään hyväksytään seuraavassa kokouksessa 21.12.2023.

Kokouskäsittely

Merkittiin, että suunnittelija Henna Fager sekä jäsenet Ava Vuorenpää ja Vilja Vänskä eivät olleet paikalla kokouksessa asian käsittelyn aikana.

Zahra Shaker asettui ehdolle. Puheenjohtaja esitti, että Shaker valitaan nuorisovaltuuston edustajaksi alueelliseen opiskeluhuoltotyöryhmään. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).