Nuorisovaltuusto, kokous 21.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 213 Nuorisovaltuuston edustajien valinta Nuorten hyvinvointialueiden tulevaisuus -tapahtumaan 2024

30015/2023

Perustelut

Helsingissä 2.–3.2.2024 järjestettävään alueellisten nuorisovaltuustojen tapahtumaan "Nuorten hyvinvointialueiden tulevaisuus" on kutsuttu Pirkanmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuustosta kolme nuorisovaltuutettua. Nuorisovaltuuston koko vuoden tapahtumia tarkastellen, olisi hyvä kahden jäsenen osallistua tapahtumaan. Tapahtumaan ilmoittautuminen on 7.1.2024 mennessä.

Tapahtumassa nuoret pääsevät kertomaan ajatuksiaan hyvinvointialueiden palveluista ja niiden kehittämisestä sekä keskustelemaan asiantuntijoiden ja päättäjien kanssa. Perjantain osuus järjestetään yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa, lauantaina keskitytään hyvinvointialueiden nuorisovaltuustojen toimintaan ja ohjelmassa on kouluttautumista sekä vertaisoppimista.

Osallistumismaksu on 75 euroa/ jäsen, sisältäen majoituksen, ruokailut ja ohjelman. Osallistujan tulee itse järjestää matkaliput.

Nimetään kaksi jäsentä, jotka ovat nimettynä seuraavalle kaudelle Pirkanmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuustossa tai voidaan myös katsoa sellaiset, jotka ovat kuntien nuorisovaltuustoissa nimettyinä kyseisenä ajankohtana.

Ehdotus

Esittelijä

  • Eetu Hukkanen, Pirhan nuorisovaltuuston puheenjohtaja, eetu.hukkanen@pirha.fi

Nuorisovaltuusto päättää

  • valita kaksi nuorisovaltuuettua Helsingissä 2.-3.2.2024 järjestettävään "Nuorten hyvinvointialueiden tulevaisuus" -tapahtumaan kokouksessa 21.12.2023 päätettävistä kauden 2024-2025 vapaiden paikkojen jäsenistä
  • että osallistujille korvataan mahdolliset matkakulut hyvinvointialueen palkkio- ja matkustussäännön mukaisesti. 

Päätös

Nuorisovaltuusto päätti

  • valita kolme nuorisovaltuuettua Helsingissä 2.-3.2.2024 järjestettävään "Nuorten hyvinvointialueiden tulevaisuus" -tapahtumaan kokouksessa 21.12.2023 päätettävistä kauden 2024-2025 vapaiden paikkojen jäsenistä, valittiin Eetu Hukkanen, Max Nikkari ja Elsa Nisula
  • että osallistujille korvataan mahdolliset matkakulut hyvinvointialueen palkkio- ja matkustussäännön mukaisesti. 

Kokouskäsittely

Ehdolle tapahtumaan osallistujiksi asettuivat Max Nikkari ja Elsa Nisula, sekä puheenjotaja Eetu Hukkanen.

Puheenjohtaja totesi, että nuorisovaltuusto on valinnut  Helsingissä järjestettävään Nuorten hyvinvointialueiden tulevaisuus" -tapahtumaan osallistujiksi kauden 2024-2025 vapaiden paikkojen jäsenistä yksimielisesti nuorisovaltuutetut Eetu Hukkanen, Max Nikkari ja Elsa Nisula.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).