Asiakkuus- ja laatujaosto, kokous 22.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Omavalvonta ja laillisuusvalvonta Pirkanmaan hyvinvointialueella

27093/2023

Valmistelija

  • Miia Luukko, HALLINTOPALVELUJOHTAJA, miia.luukko@pirha.fi

Perustelut

Valvonnalla varmistetaan palvelujen laatua ja turvallisuutta. Hyvinvointialueella tehdään omavalvontaa eri tasoilla ja eri näkökulmista (palvelun järjestäjä ja tuottaja). Lisäksi lukuisat viranomaiset valvovat hyvinvointialueen toimintoja. 

Asiakkuus- ja laatujaostolle on valmisteltu alustus, jossa käydään läpi hyvinvointialueen omavalvonnan kokonaisuutta, sote- ja pelastuspalvelujen omavalvontaa, asiakkuus- ja laatujaoston omavalvontaan liittyviä tehtäviä sekä eri viranomaisten hyvinvointialueeseen kohdistamaa viranomaisvalvontaa. 

Alustuksen ovat valmistelleet ja sitä esittelevät kokouksessa soten tehtäväalueen vastaava hallintopäällikkö Paula Paavilainen, pelastuspalvelujen kehittämispäällikkö Martti Honkala ja hallintopäällikkö Pirkko Lindström, hallintopalveluista palvelupäällikkö Katja ja Uitus-Mäntylä ja hallintopalvelujohtaja Miia Luukko sekä sisäisen tarkastuksen johtaja Sari Nousiainen. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Ranta, STRATEGIAJOHTAJA, arto.ranta@pirha.fi

Asiakkuus- ja laatujaosto päättää

  • merkitä tiedoksi alustuksen hyvinvointialueen laillisuus- ja laadunvalvonnasta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kuultiin asiantuntijoina hallintopalvelujohtaja Miia Luukkoa, vastaava hallintopäällikkö Paula Paavilaista, kehittämispäällikkö Martti Honkalaa sekä sisäisen tarkastuksen johtaja Sari Nousiaista, jotka poistuivat kokouksesta asian käsittelyn jälkeen.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).