Työsuojelutoimikunta, kokous 4.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 13 Työterveyshuollon toimintaohjelma Pirkanmaan hyvinvointialueella 2024

Valmistelija

  • Taru Kotiniitty, HR-PALVELUPÄÄLLIKKÖ, taru.kotiniitty@pirha.fi

Perustelut

Aluehallitus on hyväksynyt työterveyshuollon järjestämissopimuksen kokouksessaan 10.10.2022. Järjestämissopimuksen lisäksi työnantajan tulee laatia työterveyshuoltolain (1383/2001) 11 §:n mukainen toimintasuunnitelma. Suunnitelman tulee sisältää työterveyshuollon yleiset tavoitteet sekä työpaikan olosuhteisiin perustuvat tarpeet ja niistä johtuvat toimenpiteet ottaen huomioon mitä 1, 4 ja 12 §:ssä säädetään.

Henkilöstöjaosto hyväksyi vuoden 2023 niin kutsutun kattotoimintasuunnitelman kokouksessaan 27.10.2023 ja päätti että Pirkanmaan hyvinvointialueella asiakirjasta käytetään nimeä toimintaohjelma. Työpaikkakäynteihin ja muihin työterveyshuollon suorittamiin selvityksiin perustuen toimintaohjelmaa tulee tarkistaa vuosittain.

Vuoden 2024 toimintaohjelman laatiminen saatiin valmiiksi vasta joulun alla hintaneuvotteluista johtuen. Työterveyshuoltokustannusten korvauksien saaminen Kelalta edellyttää voimassa olevaa toimintaohjelmaa. Pirkanmaan hyvinvointialueelle laaditaan tämän toimintaohjelman lisäksi palvelulinjoittain osatoimintasuunnitelmat, joiden tarkoituksena on kartoittaa palvelulinjakohtaiset työterveysyhteistyön tarpeet ja suunnitella tarvittavat toimenpiteet sekä seuranta. Ennen osatoimintasuunnitelmien laadintaa on pidetty palvelulinjojen / tehtäväalueiden toimialuekohtaiset yhteistyöpalaverit, joissa on katsottu työterveyshuollon aiempaa käyttöä, erilaisia tunnuslukuja sekä käyty keskustelu tarpeista. Toimialuetason yhteistyöpalavereihin osallistuu alueen työsuojeluvaltuutetut ja näin huomioidaan työterveyshuoltolain (1383/2001) 8§ yhteistoiminnasta.

Vuoden 2024 toimintaohjelma hyväksyttiin Pirkanmaan henkilöstöjaoksessa 7.2.2024.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Taina Niiranen, HENKILÖSTÖJOHTAJA, taina.niiranen@pirha.fi

Työsuojelutoimikunta merkitsee tiedoksi kuullun selvityksen vuoden 2024 toimintaohjelmasta.

Päätös

 

Työsuojelutoimikunta merkitsi tiedoksi kuullun selvityksen vuoden 2024 toimintaohjelmasta.Todettiin, että käytäntöjen tulee olla yhdenmukaisia toimintaohjelman kanssa, esimerkiksi työpaikkaselvityksiä tehtäessä. Kiinnitetään huomiota myös viestintään.