Konserni- ja toimitilajaosto, kokous 15.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Vastaus Tampereen Kotilinnasäätiölle hallituksen jäsenten nimeämisestä

239/2022

Valmistelija

  • Timo Tiainen, Konserniohjauksen päällikkö, Timo.Tiainen@pirha.fi

Perustelut

Tampereen Kotilinnasäätiö sr on lähestynyt Pirkanmaan hyvinvointialuetta koskien sääntömuutoksen mahdollistamia hallituspaikkoja. Kotilinnasäätiön hallitus on päättänyt esittää Patentti- ja rekisterihallitukselle sääntömuutosta. Uusittujen sääntöjen 5 §:n mukaan Pirkanmaan hyvinvointialueella on oikeus nimetä säätiön hallitukseen kaksi jäsentä, mikäli PRH:n säätiörekisteri hyväksyy uusitut säännöt. 

Tampereen Kotilinnasäätiö sr:n hallitus pyytää Pirkanmaan hyvinvointialueelta suostumusta kahden hallituksen jäsenen valitsemiseen säätiön hallitukseen. Kahden hallituksen jäsenen valitseminen ei vaikuta hyvinvointialueen konsernirakenteeseen. 

Tampereen Kotilinnasäätiö vuokraa hyvinvointialueelle toimitiloja siirtyvien tilavuokrasopimusten mukaisesti muun muassa palvelukeskustoimintaan ja palveluasumiseen.  

Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluntuottajina toimivat monenlaiset yhtiöt, yhdistykset ja säätiöt. Pirkanmaalla säätiömuotoisia palveluntuottajia on useita ja niiden osalta palvelusopimukset siirtyvät osana kunnilta siirtyviä sopimuksia. Säätiömuotoisia palveluntuottajia on Pirkanmaan laajuisesti sotepalveluissa noin 15 kappaletta, kuntouttavassa työtoiminnassa noin 8 kappaletta ja lisäksi erityisryhmien asumiseen tai toimintaan liittyviä noin 5 kappaletta. 
 

Ehdotus

Esittelijä

  • Juhani Sand, konsernipalvelujohtaja, vs. sairaanhoitopiirin johtaja, juhani.sand@pirha.fi

Konserni- ja toimitilajaosto päättää 

  • antaa suostumuksen kahden jäsenen nimeämiseen Tampereen Kotilinnasäätiö sr:n hallitukseen

Päätös

Hyväksyttiin esittelijän muutettu päätösehdotus

ja pykälä tarkistettiin kokouksessa.

Esteellisyys

  • Atanas Aleksovski esteellisyys todettiin hallintolain 28 §: n 5) kohdan perusteella. Aleksovski poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

Kokouskäsittely

Esittelijä muutti päätösehdostustaan seuraavasti lisäämällä seuraavan lauseen: pykälä tarkistetaan kokouksessa.

Merkittiin, että Atanas Aleksovski poistui kokouksesta klo 18:40 (esteellisyysilmoitus) ja kokoukseen saapui varahenkilö Risto Ilomäki, ja hän poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon jälkeen.