Tulevaisuus- ja strategiavaliokunta, kokous 26.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 13 Pirkanmaan hyvinvointialueen Digiklinikan käyttöönotto

5555/2024

Valmistelija

  • Niko Lönn, PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ, niko.lonn@pirha.fi
  • Marika Haapala, VIESTINTÄSUUNNITTELIJA, marika.haapala@pirha.fi
  • Tero Harjuntausta, APULAISYLILÄÄKÄRI, tero.harjuntausta@pirha.fi

Perustelut

Projektipäällikkö Niko Lönn, viestintäsuunnittelija Marika Haapala sekä apulaisylilääkäri Tero Harjuntausta esittelevät toukokuussa käynnistyvän digiklinikan toimintaa. Digiklinikka on Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Mehiläisen yhteistoteutus. Tavoitteena on, että digiklinikalla hoidetaan vuosittain yli 300 000 terveyspalvelujen yhteydenottoa vuoteen 2026 mennessä.

Ehdotus

Tulevaisuus- ja strategiavaliokunta

  • merkitsee esityksen tiedoksi.

Päätös

Tulevaisuus- ja strategiavaliokunta

  • merkitsi esityksen tiedoksi.

Kokouskäsittely

Digiklinikan käyttöönottoa olivat esittelemässä projektipäällikkö Niko Lönn, viestintäsuunnittelija Marika Haapala sekä apulaisylilääkäri Tero Harjuntausta, ja he poistuivat kokouksesta asian käsittelyn jälkeen. 

Valiokunta kiitteli hyvästä esittelystä ja kävi keskustelua digiklinikan käyttöönotosta nousevista teemoista. Keskustelussa kiinnitettiin huomiota muun muassa kustannussäästöihin, mahdollisen häiriökysynnän lisääntymiseen, järjestelmän toimivuuteen ja versiopäivityksiin sekä asiakaskokemukseen ja -palautteeseen. 

Valiokunnan jäsenistä Heikki Lyytinen poistui tämän asian käsittelyn aikana klo 17:14. 


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).