Tarkastuslautakunta, kokous 27.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 65 LISÄPYKÄLÄ: Valtuuden antaminen tarkastuslautakunnan puheenjohtajalle (lisäpykälä)

Valmistelija

  • Heidi Pyykkönen, Kehittämispäällikkö, heidi.pyykkonen@pirha.fi

Perustelut

Tarkastuslautakunta on 30.8.2022 § 54 päättänyt tarkastusjohtajan ottamisesta määräaikaiseen virkasuhteeseen siten, että määräaikaisen virkasuhteen kesto on 3.10. - 31.12.2022 ja

työaikaprosentti Pirkanmaan hyvinvointialueelle on 60 %. Määräaikainen virkasuhde perustetaan hyvinvointialueella käytössä olevaan ESS-järjestelmään (HR-järjestelmä), jotta tiedot välittyvät sähköisesti eteenpäin Monetra Pirkanmaalle palkanmaksua varten. Tarkastuslautakunnan toimintasääntö on parhaillaan valmistelussa ja sääntö käsitellään tarkastuslautakunnan kokouksessa lokakuun aikana määräaikaisen virkasuhteen alkamisen jälkeen, joten tarkastuslautakunnan puheenjohtajalle on tarpeen antaa valtuutus käsitellä tarkastusjohtajan määräaikaisen virkasuhteen perustamiseen liittyvät toimenpiteet ESS-järjestelmässä. Toimenpiteet tulee hyväksyä ESS-järjestelmässä 30.9.2022 mennessä, jotta tiedot ennättävät mukaan lokakuun palkka-ajoon.

Lisäksi on mahdollista, että lokakuussa tulee käsiteltäväksi myös muita tarkastusjohtajaan liittyviä HR-päätöksiä (esim. palkalliset ja palkattomat poissaolot) ennen kuin toimintasääntö on hyväksytty tarkastuslautakunnassa. Myös näihin mahdollisiin päätöksiin liittyen on tarpeen antaa valtuutus tarkastuslautakunnan puheenjohtajalle käsitellä päätökset siihen saakka kunnes tarkastuslautakunnan toimintasääntö on hyväksytty.

Ehdotus

Tarkastuslautakunta päättää

  • valtuuttaa tarkastuslautakunnan puheenjohtajan hyväksymään tarkastusjohtajan määräaikaiseen virkasuhteeseen liittyvät HR-toimenpiteet hyvinvointialueen ESS-järjestelmässä siihen saakka kunnes tarkastuslautakunnan toimintasääntö on hyväksytty.

Päätös

Hyväksyttiin.

Esteellisyys

  • Ilkka Sasi ilmoitti olevansa esteellinen (HL 28 § 1 mom ) ja poistui kokouksesta asioiden käsittelyn ajaksi. Esteellisyys todettiin.

Kokouskäsittely

Merkittiin, että Ilkka Sasi poistui kokouksesta klo 9:15 (esteellisyysilmoitus) ja puheenjohtajaksi siirtyi Iina Hänninen. Merkittiin, että kehittämispäällikkö Heidi Pyykkönen oli kokouksessa asiantuntijana asian käsittelyn aikana.

Kokouksessa pidettiin tauko klo 9:22-9:30.