Aluehallitus, kokous 20.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 152 Pirkanmaan hyvinvointialueen henkilöstökertomus 2023

11349/2024

Valmistelija

  • Taina Niiranen, HENKILÖSTÖJOHTAJA, taina.niiranen@pirha.fi
  • Eeva Lahdenperä, HENKILÖSTÖSUUNNITTELIJA, eeva.lahdenpera@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen henkilöstökertomus täydentää tilikaudelta 2023  laadittua hyvinvointialueen tilinpäätöstä ja toimintakertomusta.

Henkilöstökertomuksessa raportoidaan, kuinka strategiset toiminnalliset ja taloudelliset henkilöstötavoitteet on saavutettu, annetaan tietoa henkilöstökuvasta, henkilöstön uudistumisesta, ajankäytöstä, henkilöstökustannuksista sekä työelämän laadusta sekä johtamisesta. Henkilöstöjohtamisella tuetaan strategisten tavoitteiden saavuttamista, kohdennetaan henkilöstöresursseja palvelutarpeen mukaisesti sekä kehitetään henkilöstön osaamista. Johtamiseen kuuluvat myös henkilöstöpolitiikan toimeenpano sekä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumisen edistäminen ja varmistaminen.  

Vuoden  2023 aikana on kiinnitetty erityistä huomiota johtamisen ja esihenkilötyön kehittämiseen. Johtamisen tueksi valmistuneen Pirha-akatemian koulutustarjonta suunniteltiin vastaamaan erilaisia osaamisen kehittämisen menetelmiä ja valmennuksia yhteisen toimintakulttuurin, esihenkilötyön ja jatkuvan oppimisen edistämiseksi. Pirha-akatemian avulla edistettiin myös strategian toimeenpano-ohjelman Hyvinvoivat työntekijät -kärjen tunnistettuja tarpeita. Pirha-akatemia suunnattiin ensivaiheessa pääosin esihenkilöille, mutta akatemian tarjontaa laajennetaan koko henkilöstölle vaiheittain. Hyvinvointialueella määriteltiin valmentavan johtajuuden periaatteet, joiden pohjalta toteutetaan valmentavan johtamisen koulutukset.

Henkilöstökertomus on yhteistoimintaelimen käsittelyssä 14.5.2024 (§ 45) ja henkilöstöjaostossa 15.5.2024 (§ 32). Näiden pöytäkirjat liitetään aluehallituksen käsittelyyn 20.5.2024. 

Liitteenä Pirkanmaan hyvinvointialueen henkilöstökertomus 2023, yhteistoimintaelimen ja henkilöstöjaoston pöytäkirjanotteet sekä diaesitys. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Juhani Sand, KONSERNIPALVELUJOHTAJA, juhani.sand@pirha.fi

Aluehallitus päättää

  • hyväksyä Pirkanmaan hyvinvointialueen vuoden 2023 henkilöstökertomuksen ja
     
  • lähettää henkilöstökertomuksen edelleen tiedoksi tarkastuslautakunnalle ja aluevaltuustolle. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kuultiin asiantuntijana HR-palvelupäällikkö Teija Liimataista.

Teknisenä korjauksena korjattiin prosenttiluvut diaesitykseen sivulle 19.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).