Vanhusneuvosto, kokous 4.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 61 Ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen hankinnan valmistelun esittely

949/2024

Valmistelija

  • Mari Ollinpoika, TOIMIALUEJOHTAJA, IKÄIHMISTEN, mari.ollinpoika@pirha.fi
  • Anni Lehtimäki, SUUNNITTELIJA, anni.lehtimaki@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialue kilpailuttaa ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelut vuoden 2024 aikana. Kilpailutus sisältää ympärivuorokautisen palveluasumisen, lyhytaikaisen ympärivuorokautisen palveluasumisen ja vaativan ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelutuotteet.

Kilpailutuksella täydennetään hyvinvointialueen omaa palvelutuotantoa ikäihmisten asumispalveluissa. Lisäksi sen avulla yhtenäistetään ikäihmisten asumispalveluiden laatua ja sopimusehtoja hyvinvointialueella. Hankinnan valmistelusta ja kilpailuttamisesta on tehty käynnistämispäätös Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallituksessa 6.5.2024.

Hankinnan asiakirjat on tarkoitus valmistella kevään aikana ja tarjouspyyntö julkaistaan tavoitteellisesti elokuussa 2024. Valmistelussa huomioidaan nykyisten sopimuskumppanien toiminnasta kerätty asiakaspalaute ja palvelun laatutavoitteiden toteutuminen voimassa olevalla sopimuskaudella. Kilpailutuksesta on pidetty markkinavuoropuhelutilaisuus 20.5.2024. Kilpailutuksen mukaisen sopimuskauden on määrä alkaa 1.1.2025. Sopimuskauden suunniteltu kesto on kolme vuotta, minkä lisäksi sopimus sisältää toistaiseksi voimassa olevan optiokauden.

Liitteenä ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen hankinnan valmistelun esittelymateriaali.

Ehdotus

Vanhusneuvosto

  • kuulee esityksen ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen hankinnan valmistelusta ja merkitsee käydyn keskustelun tiedoksi. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Suunnittelija Anni Lehtikmäki esitteli vanhusneuvostolle ympärivuorokautisen palveluasumisen hankinnan valmistelua ja postui kokouksesta asian käsittelyn jälkeen klo 16:20. 

Tiedoksi

Mari Ollinpoika, Anni Lehtimäki, Anni Vainionpää

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).