Henkilöstöjaosto, kokous 5.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 41 HYVTES-palkkausjärjestelmä

621/2022

Valmistelija

  • Katja Vihusaari, HR-PALVELUPÄÄLLIKKÖ, katja.vihusaari@pirha.fi

Perustelut

Hallintosäännön 13 § 6. kohdan mukaan henkilöstöjaosto päättää palkkausjärjestelmää koskevista periaatteista. 

Valtakunnan tasolla neuvotellaan uusista sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastusalan palkkausjärjestelmistä ja tavoitteena on korvata nykyiset työnantajakohtaiset tehtävän vaativuudenarviointiin perustuvat järjestelmät uusilla palkkausjärjestelmillä.

HYVTESissä on sovittu valtakunnallisesta palkkaustyöryhmästä, jonka tehtävänä on neuvotella uudesta tasopalkkajärjestelmästä, joka korvaa nykyisen tehtävien vaativuuden arviointijärjestelmän. HYVTESin palkkauksen kehittäminen on valtakunnallisesti vaiheessa, helmikuun kehittämisohjelmaerä 0,4 % päädyttiin yhdistämään 1.6.2024 kehittämisohjelman paikalliseen erään. Nyt neuvoteltavat järjestelyerät kohdennetaan kehittämisohjelmaerien osalta palkkauksen ja palkkausjärjestelmän kehittämiseen. Tarkoituksena on uudistaa palkkausjärjestelmiä siten, että työssä tarvittavan osaamisen ja vastuun sekä yksilön palkitseminen hyvistä työsuorituksista toteutuvat nykyistä paremmin.

Palkkausjärjestelmän kehittämistä ja rakentamista jatketaan valtakunnan tasolla palkkaustyöryhmän toimesta. Tavoitteena on, että uusi valtakunnallinen palkkausjärjestelmä on valmis vuonna 2025.

Liiteenä esittely HYVTES-palkkausjärjestelmästä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Taina Niiranen, HENKILÖSTÖJOHTAJA, taina.niiranen@pirha.fi

Henkilöstöjaosto päättää

  • merkitä tiedoksi HYVTES:n alaisen henkilöstön palkkausjärjestelmän tilannekatsauksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kuultiin asiantuntijana HR-palvelupäällikkö Katja Vihusaarta, joka poistui kokouksesta asian käsittelyn jälkeen.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).