Aluehallitus, kokous 26.8.2024

Esityslista on tarkastamaton

§ 227 HR-johtajan virkavalinta

20290/2024

Valmistelija

  • Juhani Sand, KONSERNIPALVELUJOHTAJA, juhani.sand@pirha.fi
  • Pekka Erola, TUKIPALVELUJOHTAJA, pekka.erola@pirha.fi
  • Miia Luukko, HALLINTOPALVELUJOHTAJA, miia.luukko@pirha.fi

Perustelut

HR-johtajan vastuulle kuuluvat hyvinvointialueen strateginen ja verkostomainen henkilöstöjohtaminen, työmarkkinayhteydet ja verkostot, rekrytointikanavien johtaminen sekä henkilöstövoimavarojen tiedolla johtaminen ja vuokratyövoiman käyttöön liittyvien linjausten ohjaaminen. HR-johtaja vastaa HR:n konsernitasoisista prosesseista sekä niiden johtamisesta, ohjaamisesta ja kehittämisestä. Lisäksi HR-johtajan vastuulla on Pirha-akatemian strateginen johtaminen.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, toimialan tuntemus ja kokemus strategisesta muutosjohtamisesta. Tehtävässä edellytetään erinomaisia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja ja innostavaa työotetta.

Virka on julistettu haettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilla www.pirha.fi, osoitteissa kuntarekry.fi ja tyomarkkinatori.fi sekä Helsingin Sanomissa (16.6.). Hakuaika oli 13.6. - 3.7.2024.

Virkaa haki määräajassa 52 henkilöä. Hakijoista 40 täytti kelpoisuusvaatimukset. Aluehallituksen puheenjohtajistosta ja viranhaltijoista koostuva valintaryhmä haastatteli yhdeksän hakijaa 12. - 14.8.2024. Rekrytoinnissa on avustanut Rekrytointiyritys HRS Advisors Oy.

Haastattelujen jälkeen hakijoista henkilöarviointiin valittiin Tiina Auranne, Satu Kuivasto, Aija Tuimala ja Maari Valli. Henkilöarvioinnit on toteutettu 19. - 20.8.2024.

Aikataulusyistä esityslistateksti, päätösehdotus ja oheismateriaalit täydennetään perjantaina 23.8.2024.

Oheismateriaalina hakuilmoitus, haastateltujen hakijoiden hakemukset ja ansioluettelot sekä hakijayhteenveto.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Marina Erhola, HYVINVOINTIALUEJOHTAJA, marina.erhola@pirha.fi

Aikataulusyistä esityslistateksti ja päätösehdotus täydennetään perjantaina 23.8.2024.