Vammaisneuvosto, kokous 9.10.2024

Pöytäkirja on tarkastamaton

§ 82 Muut asiat

Valmistelija

  • Anu Kallio, SUUNNITTELUPÄÄLLIKKÖ, anu.kallio@pirha.fi

Perustelut

Muut esille tulevat asiat

  • kuntien sekä Pirhan vammaisneuvostojen yhteisseminaari
  • hyvinvointialueiden vammaisneuvostojen tapaaminen 25.11.2024 klo 16.30–19.00 teamsissa
  • Milla Ilosen vierailu Pirhan vammaisjärjestöverkoston edustajana hyte-neuvotteluihin 14.10.2024
  • Katja Metsävainion vierailu monipalveluvaliokuntaan 16.10.2024

Ehdotus

Merkitään tiedoksi. 

Päätös

Vammaisneuvosto merkitsi tiedoksi muut esille tulleet asiat. 

 

Kokouskäsittely

Vammaisneuvostojen yhteisseminaarista avattiin keskustelu ajankohdasta sekä seminaariin otettavista aiheista. Neuvosto sopi, että seminaari järjestetään tammikuussa, ja että ennakkotieto tapahtumasta voidaan välittää kunnille. Tarkempi päivämäärä sovitaan seuraavissa kokouksissa. Aihe-ehdotukseksi nousi esiin muun muassa uusi vammaispalvelulaki ja sen tuomat muutokset. 

Puheenjohtaja Tuija Kaivanto nosti esiin mahdolliset vierailut kuntien neuvostojen kokouksiin ja muistutti, että hyvinvointialueen neuvostojen edustajia voi vapaasti kutsua, jos heitä halutaan mukaan kokouksiin. 

Neuvoston jäsen Milla Ilonen kertoi, että osallistuu Pirhan vammaisjärjestöverkoston edustajana ma 14.10. hyte-neuvotteluihin, joissa neuvotellaan tällä kertaa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointipalveluista. Milla Ilonen pyysi olemaan yhteydessä sähköpostilla (viimeistään la 12.10. mennessä), mikäli neuvoston jäsenillä on jotain terveisiä em. teemaan liittyen, ja edustajan toivotaan vievän niitä eteenpäin. 

Neuvoston jäsen Katja Metsävainio kertoi olevansa menossa ke 16.10. monipalveluvaliokuntaan kuultavaksi liittyen pitkäaikaissairaiden hoitoketjuihin, etenkin reuma- sekä tuki- ja liikuntaelinsairaita koskien. Metsävainio pyysi olemaan yhteydessä sähköpostitse, mikäli muilla on asioita, terveisiä tai kehitysehdotuksia asiaan liittyen. 

Merkittiin, että neuvoston jäsen Keijo Jokinen poistui tämän pykälän käsittelyn aikana. 


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).