Yhteistoimintaelin, kokous 22.10.2024

Esityslista on tarkastamaton

§ 81 Hyvän mielen työpaikka -merkin hakeminen

25977/2024

Valmistelija

  • Taru Kotiniitty, HR-PALVELUPÄÄLLIKKÖ, taru.kotiniitty@pirha.fi
  • Salla Lepistö, TYÖHYVINVOINTIPÄÄLLIKKÖ, salla.lepisto@pirha.fi

Perustelut

Hyvän mielen työpaikka® merkki on kannustin, joka rohkaisee edistämään mielenterveyttä työpaikoilla. Merkki ei tarkoita sitä, että mielenterveysasiat olisivat organisaatiossa täysin kunnossa vaan on osoitus siitä, että organisaatio on sitoutunut kehittämään ja vahvistamaan työntekijöiden mielenterveyttä. Hyvän mielen työpaikka® myöntää MIELI Suomen Mielenterveys ry. Merkkiä haetaan aina vuodeksi kerrallaan ja merkkiä hakiessa organisaatio on kertonut, mitä edistäviä sekä ylläpitäviä toimia ollaan tekemässä. Merkkiä hakiessa arvioidaan samalla, miten mielenterveys on jo huomioitu työpaikalla.

Pirkanmaan hyvinvointialueella on paljon sairauspoissaoloja erilaisilla mielenterveyssyillä. Strategian toimeenpano-ohjelman kärki 3 on Hyvinvoivat työntekijät. Kärjen alakohdassa 3.4 b, luomme joustavia ratkaisuja työntekijöille kuten työkierron ja tuemme henkilöstön työssä jaksamista ja työkykyä, on valmisteltu Hyvän mielen työpaikka merkin hakua Pirkanmaan hyvinvointialueelle. Alaryhmää on täydennetty palvelutuotannon edustajilla, jotta saadaan riittävän kattava hakemus isossa organisaatiossa.

Hyvän mielen työpaikka merkki® kertoo hyvinvointialueen halusta kehittää mielenterveyttä työpaikoilla ja on samalla työntekijöiden pito- sekä vetovoimaa lisäävä tekijä.

Liitteenä esittelydiat.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Teija Liimatainen, HENKILÖSTÖJOHTAJA, teija.liimatainen@pirha.fi

Yhteistoimintaelin päättää

  • merkitä tiedoksi merkin hakemisen vaiheen sekä
  • antaa kommentit hakemukseen.