Aluehallitus, kokous 4.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 61 Palkkiotoimikunnan perustaminen

97/2022

Valmistelija

  • Vuokko Ylinen, hallintojohtaja, vuokko.ylinen@pirha.fi

Perustelut

Aluehallitus ja aluevaltuuston päätöksen nojalla muukin toimielin voi asettaa toimikunnan määrätyn tehtävän hoitamista varten (Laki hyvinvointialueesta 35 §).

Toimikunnan jäsenellä ei ole erityisiä vaalikelpoisuuden rajoituksia. Toimkunnan toimikausi voi olla enintään sen asettaneen toimielimen toimikauden pituinen.

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto on hyväksynyt 8.3.2022 § 7 hallintosäännön liitteenä olevan palkkiosäännön. Poliittiset ryhmät ovat edellyttäneet, että hallintosäännön ja sen liitteen valmistelua jatketaan kevään ja syksyn 2022 aikana.

Palkkiosäännön jatkovalmistelua varten aluehallitus perustaa toimikunnan, jonka tehtävänä on valmistella palkkiosääntöön tarvittavat muutokset. Toimikunnan työskentely kestää määräajan siten, että tarvittavat muutokset voidaan hyväksyä kesäkuussa 2022 pidettävässä aluevaltuuston kokouksessa. 

Aluehallitus nimeää toimikunnan jäsenet, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Alasentie, vt. hyvinvointialuejohtaja, jukka.alasentie@pirha.fi

Aluehallitus päättää

  • perustaa määräaikaisen palkkiotoimikunnan,
     
  • nimetä toimikuntaan jäsenet, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.
     
  • edellyttää, että toimikunnan valmistelemat muutokset palkkiosääntöön voidaan käsitellä kesäkuussa 2022 pidettävässä aluevaltuuston kokouksessa.

 

Päätös

Aluehallitus päätti

  • perustaa määräaikaisen palkkiotoimikunnan,
     
  • nimetä toimikuntaan jäsenet Tarja-Riitta Koskinen, Tuomo Isokangas, Ulla-Leena Alppi ja Irene Roivainen sekä toimikunnan puheenjohtajaksi Juha Yli-Rajalan  ja varapuheenjohtajaksi Rauno Ihalaisen.
     
  • edellyttää, että toimikunnan valmistelemat muutokset palkkiosääntöön voidaan käsitellä kesäkuussa 2022 pidettävässä aluevaltuuston kokouksessa.

 

Kokouskäsittely

Keskustelun kuluessa toimikunnan jäseniksi tehtiin seuraavat esitykset:  jäsen Johanna Loukaskorpi esitti Rauno Ihalaista. Jäsen Katariina Pylsy esitti Tarja-Riitta Koskista. Jäsen Erja Pelkonen esitti Tuomo Isokangasta, jäsen Jouni Siren esitti Ulla-Leena Alppia, jäsen Olga Haapa-aho esitti Irene Roivaista ja jäsen Leena Kostiainen esitti Juha Yli-Rajalaa. Lisäksi Loukaskorpi esitti, että Ihalainen valitaan toimikunnan varapuheenjohtajaksi. Kostiainen esitti, että Yli-Rajala valitaan toimikunnan puheenjohtajaksi. Puheenjohtaja totesi, että aluehallitus on hyväksynyt esitykset yksimielisesti.

 


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

Hyvinvointialueiden yhteistoiminnassa järjestettyjä tehtäviä koskevasta päätöksestä oikaisuvaatimuksen saa tehdä myös yhteistoimintaan osallinen hyvinvointialue ja sen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

 

Oikaisuvaatimus tehdään Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitukselle.

Postiosoite: PL 2000, 33521 Tampere
Käyntiosoite: Biokatu 12, 3. krs, Kirjaamo
Sähköpostiosoite: kirjaamo@pirha.fi

 

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteluineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä.

 

Oikaisuvaatimusaika   

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksiantopäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jona virastot ovat suljettuna, valitusasiakirjat saa toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.