Aluehallitus, kokous 4.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 63 Pirkanmaan hyvinvointialueen yhteistoiminta 1.3. - 31.12.2022

68/2022

Valmistelija

  • Taina Niiranen, HR valmistelukokonaisuuden johtaja, taina.niiranen@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen yhteistoimintaelimen perustaminen

Pirkanmaan hyvinvointialueella sovelletaan lakia työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnassa ja hyvinvointialueella (449/2007).

Pirkanmaan hyvinvointialueen ja henkilöstön välisenä yhteistoimintaelimenä toimii hyvinvointialueen valmisteluaikana 1.3.-31.12.2022 välisen ajan hyvinvointialueen yhteistoimintaelin. Yhteistoimintaelimen tehtävänä on edistää työnantajan ja henkilöstön välistä yhteistoimintaa ja käsitellä hyvinvointialueen valmisteluvaiheen aikana yhteistoimintalain asiapiiriin kuuluvat asiat.  

Yhteistoimintaelimeen kuuluu 19 jäsentä, joista 6 edustaa työnantajaa ja 13 henkilöstöä. Kullekin edustajalle nimetään henkilökohtainen varajäsen. Henkilöstön edustajat määräytyvät järjestöittäin seuraavasti: Tehy 2, Super 2, Spal 1, JHL 2, Jyty  2 ja Juko 4. 

Pirkanmaan hyvinvointialueen valmisteluorganisaatiossa yhteistoimintaelin toimii edustuksellisena työsuojelun yhteistoimintaelimenä, jonka tehtävänä on käsitellä laissa työsuojelun valvonnasta ja työsuojeluyhteistoiminnasta sekä kunnallisen alan työsuojelun yhteistoimintasopimuksessa määritellyt asiat.  

Järjestöjen kanssa järjestetyissä neuvotteluissa on saavutettu yhteinen näkemys yhteistoimintaelimen kokoonpanosta. Henkilöstön edustajina toimivat ammattijärjestöjen nimeämät edustajat (liite). Hyvinvointialueen hallitus nimeää yhteistoimintaelimeen työnantajien edustajat, joista yksi on työsuosuojelupäällikkö. Hyvinvointialueen työsuojeluvaltuutettu kutsutaan yhteistoimintaelimen kokouksiin silloin, kun yhteistoimielin käsittelee työsuojelua koskevia asioita. 

Hallitus nimeää yhteistoimintaelimeen työnantajan edustajat ja heidän varajäsenet (suluissa):

  • Kaksi jäsentä luottamushenkilöistä ja heille varajäsenet

  • Henkilöstövalmistelukokonaisuuden johtaja Taina Niiranen (varajäsen Kirsi Sinisalo)

  • Henkilöstövalmistelun erityisasiantuntija Vesa Koskinen (varajäsen Kirsi Sinisalo)

  • Henkilöstövalmistelun kehittämispäällikkö Anne Markkula (varajäsen Kirsi Sinisalo)

  • Työsuojelupäällikkö Taru Kotiniitty (varajäsen Kirsi Sinisalo)

Järjestäytyessään yhteistoimintaelin valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Hyvinvointialuejohtajalla on yhteistoimintaelimen kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus. Asioiden esittelijänä yhteistoimintaelimen kokouksissa toimii Taina Niiranen ja sihteerinä Riitta Hermiö.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Alasentie, vt. hyvinvointialuejohtaja, jukka.alasentie@pirha.fi

Aluehallitus päättää

  • hyväksyä esityksen ja nimeää ajalle 1.3.-31.12.2022 yhteistoimintaelimeen työnantajaedustajat ja heidän varajäsenensä.  Työsuojeluasioita käsiteltäessä toimielimeen kutsutaan työsuojeluvaltuutettu. Lisäksi pääsopijajärjestöt ovat nimenneet yhteistoimintaelimeen henkilöstönedustajat ja heille varajäsenet liitteen mukaisesti.

 

Päätös

Aluehallitus päätti

  • hyväksyä esityksen ja nimetä sen mukaisesti ajalle 1.3.-31.12.2022 yhteistoimintaelimeen työnantajaedustajat ja heidän varajäsenensä.  Työsuojeluasioita käsiteltäessä toimielimeen kutsutaan työsuojeluvaltuutettu. Lisäksi pääsopijajärjestöt ovat nimenneet yhteistoimintaelimeen henkilöstönedustajat ja heille varajäsenet liitteen mukaisesti.
  • lisäksi nimetä yhteistoimintaelimeen kaksi luottamushenkilöjäsentä ja varajäsentä seuraavasti: Ulla Kampman (varajäsen Sami Kymäläinen) ja Anneli Taina (varajäsen Aatu Korhonen).

 

Kokouskäsittely

Jäsen Marko Jarva esitti yhteistoimintaelimeen luottamushenkilöjäseniksi ja heidän varajäseniksi seuraavia henkilöitä: Ulla Kampman, varalle Sami Kymäläinen ja Anneli Taina, varalle Aatu Korhonen. Puheenjohtaja tiedusteli aluehallitukselta, että voidaanko hyväksyä yksimielisesti. Aluehallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti.

Merkittiin, että Lauri Lyly poistui kokouksesta asian käsittelyn aikana ennen päätöksentekoa.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

Hyvinvointialueiden yhteistoiminnassa järjestettyjä tehtäviä koskevasta päätöksestä oikaisuvaatimuksen saa tehdä myös yhteistoimintaan osallinen hyvinvointialue ja sen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

 

Oikaisuvaatimus tehdään Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitukselle.

Postiosoite: PL 2000, 33521 Tampere
Käyntiosoite: Biokatu 12, 3. krs, Kirjaamo
Sähköpostiosoite: kirjaamo@pirha.fi

 

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteluineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä.

 

Oikaisuvaatimusaika   

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksiantopäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jona virastot ovat suljettuna, valitusasiakirjat saa toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.