Tarkastuslautakunta, kokous 13.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 88 Pirkanmaan hyvinvointialueen tarkastusjohtajan ehdollisen valintapäätöksen vahvistaminen

187/2022

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Asian esittelytesti on tarkastuslautakunnan käsittelyssä 5.8.2022 § 43.

Hakemusasiakirja, yhteenveto hakijasta ja ansiovertailu on tallennettu sähköiseen kokoustyötilaan oheismateriaaliksi (salassa pidettävät). Palkkaliite on liitteenä (ei julkaista yleisessä tietoverkossa).

Ehdotus

Tarkastuslautakunnan ehdotus:

aluevaltuusto päättää


1. valita tarkastusjohtajan virkaan Jarmo Paanasen

2. täyttää viran toistaiseksi voimassa olevana 1.1.2023 alkaen. Virkaan 1.1.2023 alkaen valittu henkilö voidaan tarkastuslautakunnan toimesta ottaa määräaikaiseen ja mahdollisesti osa-​aikaiseen virkasuhteeseen enintään 31.12.2022 saakka

3. ettei koeaikaa käytetä,​ koska valittava henkilö on hoitanut vastaavantyyppisiä tehtäviä nykyisessä työtehtävissään

4. tarkastusjohtajan kokonaispalkasta liitteen mukaisesti 

5. virkavalinnan ehdollisuudesta,​ kunnes terveydentilaa koskeva selvitys on toimitettu. Toistaiseksi voimassa oleva viranhoitomääräys tehdään,​ kun ehdollisen valinnan kohteena oleva henkilö on toimittanut terveydellisiä edellytyksiä koskevan selvityksen,​ ja valintapäätös on lainvoimainen.

 

Päätös

Aluevaltuusto päätti

  1. valita tarkastusjohtajan virkaan Jarmo Paanasen,
     
  2. täyttää viran toistaiseksi voimassa olevana 1.1.2023 alkaen. Virkaan 1.1.2023 alkaen valittu henkilö voidaan tarkastuslautakunnan toimesta ottaa määräaikaiseen ja mahdollisesti osa-​aikaiseen virkasuhteeseen enintään 31.12.2022 saakka,
     
  3. ettei koeaikaa käytetä,​ koska valittava henkilö on hoitanut vastaavantyyppisiä tehtäviä nykyisessä työtehtävissään,
     
  4. tarkastusjohtajan kokonaispalkasta liitteen mukaisesti,
     
  5. virkavalinnan ehdollisuudesta,​ kunnes terveydentilaa koskeva selvitys on toimitettu. Toistaiseksi voimassa oleva viranhoitomääräys tehdään,​ kun ehdollisen valinnan kohteena oleva henkilö on toimittanut terveydellisiä edellytyksiä koskevan selvityksen,​ ja valintapäätös on lainvoimainen.

Kokouskäsittely

Ennen asian käsittelyä kuultiin Jarmo Paanasen esittelypuheenvuoro. Paananen poistui kokouksesta puheenvuoronsa jälkeen. 

Merkittiin, että valtuutettu Antti Ivanoff saapui kokoukseen päätöksenteon jälkeen ja varavaltuutettu Karita Jäppinen poistui kokouksesta. 

Valmistelija

  • Vuokko Ylinen, hallintojohtaja, vuokko.ylinen@pirha.fi

Perustelut

Aluevaltuusto päätti kokouksessaan 16.8.2022 (§ 92) valita Pirkanmaan hyvinvointialueen tarkastusjohtajan virkaan tarkastusjohtaja Jarmo Paanasen. Päätöksen mukaan virkavalinta on ehdollinen, kunnes terveydentilaa koskeva selvitys on toimitettu. Saman päätöksen mukaan toistaiseksi voimassa oleva viranhoitomääräys tehdään, kun ehdollisen valinnan kohteena oleva henkilö on toimittanut terveydellisiä edellytyksiä koskevan selvityksen, ja valintapäätös on lainvoimainen.

Hallintosäännön tarkastuslautakunnan tehtävät ja toimivalta mukaan tarkastuslautakunta päättää tarkastusjohtajan ehdollisen valintapäätöksen vahvistamisesta.

Valintapäätös on saanut lainvoiman ja Paananen on toimittanut selvityksen terveydentilastaan 22.8.2022. 

Ehdotus

Tarkastuslautakunta päättää

  • vahvistaa aluevaltuuston 16.8.2022 tekemän tarkastusjohtajan valintapäätöksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Asia käsiteltiin puheenjohtajan selostuksen pohjalta.

Esteellisyys

  • Jarmo Paananen ilmoitti olevansa esteellinen asiassa (HL 28 § 1 mom 1 kohta, osallisuusjäävi) ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Esteellisyys todettiin.

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

Hyvinvointialueiden yhteistoiminnassa järjestettyjä tehtäviä koskevasta päätöksestä oikaisuvaatimuksen saa tehdä myös yhteistoimintaan osallinen hyvinvointialue ja sen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

 

Oikaisuvaatimus tehdään Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitukselle.

Postiosoite: PL 2000, 33521 Tampere
Käyntiosoite: Biokatu 12, 3. krs, Kirjaamo
Sähköpostiosoite: kirjaamo@pirha.fi

Hyvinvointialue ei vastaa sähköpostitse toimitettujen oikaisuvaatimusten tietoturvallisuudesta.

 

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä.

 

Oikaisuvaatimusaika   

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksiantopäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jona virastot ovat suljettuna, valitusasiakirjat saa toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.