Tarkastuslautakunta, kokous 13.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 87 Tarkastuslautakunnan arviointisuunnitelma tilikausille 2023-2025

725/2022

Valmistelija

  • Jarmo Paananen, tarkastusjohtaja, Jarmo.Paananen@pirha.fi

Perustelut

Hyvinvointialuelain 125 § mukaan tarkastuslautakunta laatii arviointisuunnitelman ja antaa aluevaltuustolle kultakin vuodelta arviointikertomuksen, jossa esitetään arvioinnin tulokset. Arviointikertomus käsitellään aluevaltuustossa tilinpäätöksen yhteydessä. Lautakunta voi antaa aluevaltuustolle muitakin tarpeellisina pitämiään selvityksiä arvioinnin tuloksista.

Tarkastuslautakunnan arviointitoiminnan tavoitteena on tuottaa aluevaltuustolla tietoa siitä, miten valtuuston tahto on toteutunut, onko hyvinvointialueen toiminta ollut tuloksellista ja onko strategiaa toteutettu valtuuston tahdon mukaisesti.

Arviointisuunnitelma laaditaan kullekin valtuustokaudelle ja se tarkentuu tilikausikohtaisiksi työohjelmiksi. Suunnitelman pohjana on aluevaltuuston 5.12.2022 hyväksymä Pirkanmaan hyvinvointialueen strategia vuosille 2023-2025. Arviointisuunnitelmassa huomioidaan strategiset painopistealueet, joiden toteutumista arvioidaan valtuustokauden aikana.

Vuosittain arvioidaan aluevaltuuston päättämien toiminnan ja talouden tavoitteiden toteutumista, mukaan lukien tytäryhteisöille asetetut tavoitteet. Tarkastuslautakunta arvioi myös, onko hyvinvointialueen toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla.

Tavoitteena on, että arviointisuunnitelma ja sen pohjalta laaditut vuosittaiset työohjelmat kattavat koko hyvinvointialueen toiminnan ja että keskeiset toiminnot tulevat arvioitua valtuustokauden aikana.

Arviointisuunnitelma laaditaan siten, että vuosittaiseen työohjelmaan voidaan ottaa mukaan myös sellaisia ajankohtaisia tai yksityiskohtaisempia arviointikohteita, joita ei ole yksilöity tai aikataulutettu arviointisuunnitelmassa.

Ehdotus tarkastuslautakunnan tilikausia 2023-2025 koskevaksi arviointisuunnitelmaksi on oheismateriaalina.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jarmo Paananen, tarkastusjohtaja, Jarmo.Paananen@pirha.fi

Tarkastuslautakunta päättää

  • hyväksyä tarkastuslautakunnan tilikausia 2023-2025 koskevan arviointisuunnitelman.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Merkittiin, että Miia Kinnari saapui kokoukseen § 87 käsittelyn aikana.

Kokouksessa pidettiin tekninen tauko klo 9.58-10.02.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).