Konserni- ja toimitilajaosto, kokous 15.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 52 Hallitusten nimeämisiä valmistelevan työryhmän perustaminen

694/2022

Valmistelija

  • Juhani Sand, konsernipalvelujohtaja, vs. sairaanhoitopiirin johtaja, juhani.sand@pirha.fi
  • Timo Tiainen, Konserniohjauksen päällikkö, Timo.Tiainen@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen toiminnallisen kokonaisuuden toteuttamisesta vastaa hyvinvointialueen lisäksi laaja verkosto in house -yhtiöitä ja muita yhteisöjä. Hyvinvointialue käyttää määräysvaltaansa näihin toimijoihin muun muassa nimeämällä jäseniä näiden toimijoiden hallituksiin.

Konserni- ja toimitilajaosto kävi lähetekeskustelun hallitusten nimittämisprosessista sekä hallitusten jäsenten kriteereistä kokouksessaan 17.11.2022. Keskustelussa nostettiin esiin hallitusten jäsenten nimeämisiin liittyviä reunaehtoja, joiden toteutumisesta nimeäjän täytyy huolehtia. Nämä reunaehdot liittyvät muun muassa lainsäädäntöön, osakassopimuksiin, yhteisöjen sääntöihin ja vastaaviin normeihin. Vastaavasti on arvioitava kyseisessä yhteisössä ja sen hallituksessa tarvittavia kompetensseja sekä hallituskokoonpanon toimivuutta kokonaisuutena.  Hallitukseen valittavien henkilöiden tulisi sitoutua tehtäviin myös ajankäytöllisesti ja kyetä toimimaan tavoitteellisesti yhteistyössä muiden hallituksen jäsenten kanssa.

Varmistaakseen edellä mainittujen kriteerien täyttymisen konserni- ja toimitilajaosto perustaa ryhmän valmistelemaan hallitusten valintaa niihin yhteisöihin, joihin konserni- ja toimitilajaosto nimeää jäsenet. Ryhmä huolehtii yhteydenpidosta ja neuvotteluista puolueryhmien kanssa. Ryhmä informoi konserni- ja toimitilajaostoa työn etenemisestä ja tuo nimeämiset jaoston päätettäväksi.

Ryhmään ehdotetaan kuuluvan konserni- ja toimitilajaoston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, konsernipalvelujohtaja ja konserniohjauksen päällikkö. Ryhmän puheenjohtajana toimii konserni- ja toimitilajaoston puheenjohtaja. Ryhmän toimintaa tukemaan voidaan nimittää sihteeri.

Ehdotus

Esittelijä

  • Juhani Sand, konsernipalvelujohtaja, vs. sairaanhoitopiirin johtaja, juhani.sand@pirha.fi

Konserni- ja toimitilajaosto päättää

  • perustaa hallitusten nimeämisiä valmistelevan ryhmän, jonka jäseniä ovat konserni- ja toimitilajaoston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, konsernipalvelujohtaja ja konserniohjauksen päällikkö
  • että ryhmän puheenjohtajana toimii konserni- ja toimitilajaoston puheenjohtaja

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).