Konserni- ja toimitilajaosto, kokous 13.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Keskustelu jaoston tehtävistä

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen toimielinrakenteeseen kuuluvat aluevaltuusto, aluehallitus ja sen jaostot, aluevaalilautakunta sekä tarkastuslautakunta. Hallintosäännön 9 §:n mukaan aluehallituksella on kolme jaostoa; henkilöstöjaosto, konserni- ja toimitilajaosto sekä asiakkuus- ja laatujaosto.  Aluevaltuusto hyväksyi ensimmäisen hallintosäännön  8.3.2022 § 7. Hallintosäännön mukaan konserni- ja toimitilat jaoston tehtävät ovat ensivaiheessa määritelty seuraavasti:

"Jaoston tehtävänä on valmistella osaltaan konsernin omistajaohjauksen periaatteita ja konserniohjetta sekä vastata konserniohjauksen ja omistajaohjauksen täytäntöönpanosta, valmistella osaltaan tytäryhteisöjen toiminnan ja talouden tavoitteita sekä arvioida valtuuston asettamien tavoitteiden toteutumista. Lisäksi jaosto valmistelee maankäyttöön ja toimitiloihin liittyviä strategisia linjauksia sekä seuraa suurten investointihankkeiden valmistelua ja toteutusta."

Edellä mainitun aluevaltuuston päätöksen esittelytekstiin on kirjattu, että aluevaltuusto tarkentaa jaostojen tehtävät ja päätösvallan hallintosääntöön kesäkuuhun 2022 mennessä. Jaostojen toimivalta määrittyy sen mukaan, mitä tehtäviä aluehallitus lain edellytykset huomioiden päättää siirtää edelleen jaostoille.

Jaosto käy lähetekeskustelun jaoston toiminnan tarkoituksesta ja tehtäväalueesta. Liitteenä aluehallituksen 21.3.2022 infomateriaali ja helmikuussa tehty tehtäväluonnos.

Ehdotus

Esittelijä

  • Juho Ojares, Aluevaltuuston Jäsen, Juho.Ojares@pirha.fi

Konserni- ja toimitilajaosto päättää

  • merkitä tiedoksi käydyn keskustelun.

Päätös

Konserni- ja toimitilajaosto päätti

  • merkitä tiedoksi käydyn keskustelun.

Kokouskäsittely

Puheenjohtaja avasi keskustelun. Keskustelun kuluessa tuli esiin, että jaoston jäsenten Atanas Aleksovskin ja Kalervo Kummolan osaamista ja kokemusta voitaisiin hyödyntää hallintosääntöluonnoksen tekemisessä. Jaosto piti tärkeänä sitä, että hallintosäännössä jaostolle annetaan valmistelun lisäksi myös päätösvaltaa.

Merkittiin, että jäsen Saana Vahvelainen poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).