Tarkastuslautakunta, kokous 3.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Väliaikaisen valmistelutoimielimen (Vate) ja jaostojen loppuraportti

48/2022

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Vuokko Ylinen, hallintojohtaja, vuokko.ylinen@pirha.fi

Perustelut

Väliaikainen toimielin (Vate) on vastannut voimaanpanolain §8 mukaisesti Pirkanmaan hyvinvointialueen valmistelusta. Vate asetti kokouksessaan 1.7.2021 viisi jaostoa valmistelun tueksi. Jaostot ja niiden alaiset työryhmät ovat toimineet aktiivisesti ja tuloksellisesti. Vate vaiheen loppuvaiheessa työpakettien lukumäärä oli 91. Raportit jaostojen toiminnasta ovat liitteenä., samoin Vaten yhteenvetokertomus (Vate 25.2. § 48). 

Jaostojen puheenjohtajien kanssa on käyty neuvotteluja työn jatko-organisoitumisesta. Valmistelun jatkuvuuden turvaamiseksi jaostojen työtä on syytä jatkaa ohjausryhmän nimellä. Ne voivat arvioida kokoonpanoaan aloittaessaan työskentelynsä maaliskuussa 2022. Ohjausryhmien tulee tehdä ainakin kesään ulottuva työsuunnitelma maaliskuun aikana. Ohjausryhmät raportoivat työstään muutosjohtajille ja jatkossa hyvinvointialuejohtajalle.  

Hallinnon ja järjestämisen jaoston ei ole tarve jatkaa ohjausryhmänä, vaan työskentely jatkuu työryhminä ja valmisteluhenkilöstön toimesta aihe- ja teemakohtaisessa valmistelussa.  Työryhmät raportoivat vastuukokonaisuuksien johtajille ja nämä raportoivat muutosjohtajalle/ hyvinvointialuejohtajalle.  

Myös pelastustoimen jaoston toiminta päättyy. Työskentelyä jatketaan kuitenkin alatyöryhmien toimesta. Työryhmät raportoivat pelastustoimen vastuukokonaisuuden johtajalle ja hän edelleen muutosjohtajalle/hyvinvointialuejohtajalle.   

Ehdotus

Esittelijä

Jukka Alasentie, vt. hyvinvointialuejohtaja, jukka.alasentie@pirha.fi

Aluehallitus päättää

  • merkitä väliaikaisen toimielimen ja sen jaostojen loppuraportit tiedoksi ja, että valmistelua jatketaan esityksen mukaisten ohjausryhmien ja vastuuvalmistelijoiden toimesta. 

Päätös

Aluehallitus päätti

  • merkitä väliaikaisen toimielimen ja sen jaostojen loppuraportit tiedoksi ja, että valmistelua jatketaan esityksen mukaisten ohjausryhmien ja vastuuvalmistelijoiden toimesta,
     
  • että kevään aikana järjestetään 2-3 iltakoulua tai työseminaari jaostojen työn nykyvaiheesta ja loppuvuoden suunnitelmista.

Kokouskäsittely

Esittelijän täydensi päätösehdotustaan seuraavasti kevään aikana järjestetään 2-3 iltakoulua tai työseminaari jaostojen työn nykyvaiheesta ja loppuvuoden suunnitelmista.

Perustelut

Asian esittelyteksti on aluehallituksen 10.3.2022 § 9 käsittelyssä.

Kuullaan vt. hyvinvointialuejohtajan ja pelastustoimen valmistelukokonaisuuden johtajan selvitys Pirkanmaan hyvinvointialueen valmistelutoimielimen toiminnasta ja samalla vuoden 2022 toiminnasta.

Hyvinvointialueen valmistelutoimielimen (VATE) ja jaostojen loppuraportit ovat liitteenä.

Ehdotus

Tarkastuslautakunnan päättää

  • merkitä tiedoksi selvityksen Pirkanmaan hyvinvointialueen valmistelutoimielimen (VATE) ja jaostojen loppuraportit.

Päätös

Tarkastuslautakunnan päätti

  • merkitä tiedoksi selvityksen Pirkanmaan hyvinvointialueen valmistelutoimielimen (VATE) ja jaostojen loppuraportit.

Kokouskäsittely

Kuultiin vt. hyvinvointialuejohtaja Jukka Alasentie ja pelastustoimen valmistelukokonaisuuden johtaja Teemu-Taavetti Toivonen esitykset.

Merkitään tiedoksi, että § 20 ja 21 osalta esittelyt ja keskustelu käytiin yhtenä kokonaisuutena.

Erkki Paloniemi, Jukka Alasentie ja Teemu-Taavetti Toivonen poistuivat kokouksesta § 21 päätöksenteon jälkeen.

Kokouksessa pidettiin tauko klo 11.33-11.40.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).