Yhteistoimintaelin, kokous 25.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 40 Yhteistoimintaprosessin kuvaus

9507/2023

Valmistelija

  • Vesa Koskinen, Palvelussuhdepäällikkö, Vesa.Koskinen@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueella on käyty läpi yhteistoiminnan periaatteista järjestöjen kanssa neuvottelut 21.11.2022, 23.11.2022 ja 23.1.2023.  Yhteistoiminnan periaatteet täydentävät yhteistoimintalain säännöksiä. Yhteistoiminnan periaatteissa lähtökohtana on välitön yhteistoiminta, millä tarkoitetaan sitä, että asiaa käsitellään suoraan yksittäisen työntekijän tai henkilöstöryhmän kanssa. Hyvinvointialueita koskevan yhteistoimintalain mukaan yhteistoiminnassa ovat osallisina työntekijä, jota yhteistoimintamenettelyssä käsiteltävä asia koskee, ja hänen esimiehensä tai henkilöstöryhmän tai sen osan edustaja tai asianomaisten henkilöstöryhmien edustajat sekä työnantajan edustajat.

Esille on tullut, että on tarvetta käydä yhteistoiminnan periaatteita ja yhteistoimintalain säännöksiä läpi siltä osin, milloin ja missäkin koostumuksessa käydään läpi yhteistoimintaan liittyviä neuvotteluja ja minkälaisin periaattein.

Ehdotus

Esittelijä

  • Taina Niiranen, HENKILÖSTÖJOHTAJA, taina.niiranen@pirha.fi

Yhteistoimintaelimessä käydään keskustelu työnantajapuolen edustajien ja työntekijäjärjestöjen edustajien kesken yhteistoimintaan liittyen yhteistoiminnan ja yhteistoimintaneuvotteluiden käymisen periaatteista sekä siitä, millä yhteistoiminnan tasoilla kulloinkin neuvotteluja käydään.

Päätös

Yhteistoimintaelimessä käytiin keskustelu työnantajapuolen edustajien ja työntekijäjärjestöjen edustajien kesken yhteistoimintaan liittyen yhteistoiminnan ja yhteistoimintaneuvotteluiden käymisen periaatteista sekä siitä, millä yhteistoiminnan tasoilla kulloinkin neuvotteluja käydään.

Kokouskäsittely

Palvelussuhdepäällikkö Annika Itälä esitteli asian Vesa Koskisen puolesta. Järjestöt esittävät huolen yt-neuvottelujen osalta. Yt-neuvottelut ovat myös muutostilanteessa käytävä yt-lain periaatteiden mukaisesti.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).