Monipalveluvaliokunta, kokous 16.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Tiedoksi merkittävät asiat

Perustelut

  • Valiokuntien asianhallinnan läpikäynti
  • Pirkanmaan hyvinvointialueen valiokuntatyöskentelyn kehittäminen loppuraportti
  • Monipalveluvaliokunnan talouden toteuma 1-3/2023.

Ehdotus

Monipalveluvaliokunta merkitsee tiedoksi kokouksessa esiin tulleet asiat. 

Päätös

Monipalveluvaliokunta merkitsi tiedoksi kokouksessa esiin tulleet asiat. 

Kokouskäsittely

Palvelupäällikkö Paula Vehkala esitteli valiokunnalle Pirre-asianhallintaa. Kaikki valiokunnat siirtyvät Pirre-asianhallintajärjestelmään toukokuussa 2023. Käyttöönoton jälkeen asialistat ja muistiot ovat nähtävillä Pirkanmaan hyvinvointialueen internet-sivuilla. Valiokunnalle toimitetaan tekninen kirjautumisohje kokouksen jälkeen. Valiokunta merkitsi asian tiedoksi.

Palvelupäällikkö Paula Vehkala esitteli Pirkanmaan hyvinvointialueen valiokuntatyöskentelyn kehittämisen loppuraporttia. Valiokunta keskusteli keskeisistä tunnistetuista ongelmista, joita ovat mm. asioiden vireilletuloon, valiokuntien työskentelyn vaikuttavuuteen sekä näkyvyyteen liittyvät asiat. Valiokunta merkitsi loppuraportin tiedoksi.

Palvelupäällikkö Paula Vehkala esitteli monipalveluvaliokunnan talouden toteumaraporttia 1-3/2023. Monipalveluvaliokunnan puheenjohtajisto antoi lausuman, että valiokunta kokee käyttäneensä budjettinsa tehokkaasti ja tarvitsee riittävät resurssit, koska valiokunnan käsittelemät ilmiöt ovat monimutkaisia. Kuluvan vuoden kokoussuunnitelma on laadittu valiokunnassa kerran kuukaudessa pidettävien kokousten mukaan. Valiokunta on tuonut esille määrärahan riittämättömyyden 5.12.2022 ja 8.5.2023 aluevaltuuston kokouksissa. Valiokunta merkitsi talouden toteumaraportin tiedoksi.

Merkittiin, että tiedoksi merkittävät asiat käsiteltiin ennen asiakohtaa 3.

Merkittiin, että palvelulinjajohtaja Päivi Tryyki ja hallintoylilääkäri Suvi Liimatainen poistuivat kokouksesta asian käsittelyn jälkeen klo 16.51.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).