Vanhusneuvosto, kokous 13.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 54 Pirkanmaan hyvinvointialueen toiminnasta tiedottaminen ikäihmisille

Perustelut

Vanhusneuvoston kokouksessa 9.5.2023 oli käsiteltävänä esitys Pirkanmaan hyvinvointialueen toiminnasta tiedottamisesta ikäihmisille. Valmisteluryhmän esitykseen esitettiin lisäyksiä ja se jätettiin uudellen valmisteltavaksi. 

Asiointi ja tiedonsaanti on Pirkanmaan hyvinvointialueella painottunut pääasiassa Pirha.fi - internetsivuille. Sivut ovat toistaiseksi toimineet huonosti, eikä haluttua tietoa ole löytynyt. Sivustoa ollaan parantamassa, mutta toimivatkaan sivut eivät palvele kaikkia hyvinvointialueen asukkaita. Erityisesti tämä koskee sitä suurta joukkoa ikäihmisiä, jotka eivät osaa tai voi käyttää tarjolla olevia nettipalveluja. Neuvontaa tulee saada myös puhelimitse ja kasvokkain.  

Kotitorista ja puhelinnumeroista tulee tehdä esite, jota voitaisiin jakaa mm. kirjastoissa, lähitoreilla, muissa kokoontumispaikoissa sekä kotihoidossa, omaishoitajille jne. Tästä olisi paljon hyötyä myös muille kuin ikääntyneille. 

Vanhusneuvosto esittää hyvinvointialueen viestinnälle tärkeimpien neuvontanumeroiden jakamista elokuun aikana painetulla esitteellä, jota voidaan jakaa tai laittaa ilmoitustaululle, sekä ilmoituksena kaikissa alueen paikallislehdissä.  

Ehdotus

Vanhusneuvosto esittää kuvauksen mukaisesti hyvinvointialueen viestinnälle tärkeimpien neuvontanumeroiden jakamista elokuun aikana painetulla esitteellä, jota voidaan jakaa tai laittaa ilmoitustaululle, sekä ilmoituksena kaikissa alueen paikallislehdissä.  

Päätös

Asiointi ja tiedonsaanti on Pirkanmaan hyvinvointialueella painottunut pääasiassa Pirha.fi - internetsivuille. Sivut ovat toistaiseksi toimineet huonosti, eikä haluttua tietoa ole löytynyt. Sivustoa ollaan parantamassa, mutta toimivatkaan sivut eivät palvele kaikkia hyvinvointialueen asukkaita. Erityisesti tämä koskee sitä suurta joukkoa ikäihmisiä, jotka eivät osaa tai voi käyttää tarjolla olevia nettipalveluja. Neuvontaa tulee saada myös puhelimitse ja kasvokkain. Kotitorista ja puhelinnumeroista tulee tehdä esite, jota voitaisiin jakaa mm. kirjastoissa, lähitoreilla, muissa kokoontumispaikoissa sekä kotihoidossa, omaishoitajille jne. Tästä olisi paljon hyötyä myös muille kuin ikääntyneille. Vanhusneuvosto esittää hyvinvointialueen viestinnälle tärkeimpien neuvontanumeroiden jakamista elokuun aikana painetulla esitteellä, jota voidaan jakaa tai laittaa ilmoitustaululle, sekä ilmoituksena kaikissa alueen paikallislehdissä.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).