Aluehallitus, kokous 24.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 108 Tiedoksi merkittävät asiat

Valmistelija

  • Jukka Alasentie, vt. hyvinvointialuejohtaja, jukka.alasentie@pirha.fi

Perustelut

  1. Aluehallituksen ylimääräinen kokous 9.6.2022
    Aluehallitus pitää 9.6.2022 klo 10 ylimääräisen kokouksen. Kokouksessa päätetään virkavalinnoista, joten kokous pidetään läsnäolokokouksena. Kokouspaikkana Tammerkoski (Finn-Medi 5, 1. krs).
     
  2. Tarkastusjohtajan viran perustaminen

Hyvinvointialueen hallintosäännön 33 §:n mukaan aluehallitus päättää virkojen perustamisesta muiden kuin hyvinvointialueen johtajan osalta. Hallintosäännön 35 §:n mukaan kelpoisuusehdoista päätetään virkaa perustettaessa tai kelpoisuusehdoista päättää virkasuhteeseen ottava viranomainen.

Aluehallitus on kokouksessaan päättänyt perustaa sille kuuluvan, hallintosäännön mukaisen toimivallan puitteissa tarkastusjohtajan viran 21.4.2022 alkaen. Virka täytetään toistaiseksi voimassa olevana. Aluehallitus vahvisti viran kelpoisuusvaatimukseksi soveltuvan ylemmän korkeakoulututkinnon ja toimialan tuntemuksen ja riittävän kokemuksen vaativista johtamistehtävistä.

Virka on ollut ilmoittautumismenettelyn mukaisesti haettavissa 9.5.2022 mennessä. Tehtävään ilmoittautui yksi henkilö. Suunnitelman mukaan tarkastuslautakunta käsittelee valinnan ja esittää valtuustolle tarkastusjohtajan virkaan valittavan henkilön.

Tarkastuslautakunta päätti kokouksessaan 3.5.2022 § 24 kuitenkin esittää hyvinvointialuejohtajalle ja aluehallitukselle, että tarkastusjohtajan hakuprosessi tulee keskeyttää, koska voimassa olevassa hallintosäännössä ei ole mainintaa tarkastusjohtajasta. Esityksen mukaan tarkastuslautakunta käynnistää tarkastusjohtajan viran perustamisen ja haun, kun hallintosäännön muutokset ovat hyväksytty aluevaltuustossa.

Hallitus voi perustaa viran, vaikka virkanimikettä ei ole mainittu hallintosäännössä.

Asiasta on pyydetty Kuntaliiton lakiosaston kannanotto.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Alasentie, vt. hyvinvointialuejohtaja, jukka.alasentie@pirha.fi

Aluehallitus päättää merkitä tiedoksi

  1. aluehallituksen ylimääräisen kokouksen ajan ja paikan,
     
  2. tarkastuslautakunnan esityksen 3.5.2022 § 24. Asiaan palataan, kun Kuntaliiton kannanotto on saatu.

Päätös

Aluehallitus päätti merkitä tiedoksi

  1. aluehallituksen ylimääräisen kokouksen ajan ja paikan,
     
  2. tarkastuslautakunnan esitystä koskevan asian. 

Kokouskäsittely

Merkittiin tiedoksi Kuntaliiton 24.5. saapunut kannanotto, jonka perusteella aluehallitus ei ole ylittänyt toimivaltaansa ja tarkastusjohtajan hakuprosessin keskeyttämiselle ei ole perustetta. Tarkastuslautakunta jatkaa tarkastusjohtajan rekrytointiprosessia, kun hallintosääntömuutokset on hyväksytty aluevaltuustossa.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).