Konserni- ja toimitilajaosto, kokous 5.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 75 Tytäryhtiöiden talouskatsaus

19778/2023

Valmistelija

  • Markus Auvinen, CONTROLLER, markus.auvinen@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen konserniin kuuluu neljä tytäryhtiötä. Tytäryhtiöitä ovat yhtiöt, missä Pirhalla on määräysvalta. Määräysvalta muodostuu yleensä siten, että emoyhtiön omistusosuus tyttäristä on yli 50 prosenttia tai että emoyhtiöllä on muulla tapaa yli puolet tyttären äänivallasta.

Pirha konsernin tytäryhtiöitä tilikaudella 2023 ovat: Coxa Oy (66,5%), Keiturin Sote Oy (100%), Tays Sydänkeskus Oy (82,8%) ja Tays Kehitysyhtiö Oy (59,4%).

Tytäryhtiöt raportoivat taloudesta ja toiminnastaan kuukausittain. Erikseen kootaan myös osavuosikatsaus maaliskuun, kesäkuun ja syyskuun tilanteista missä raportissa mukana ovat myös Pirhan osakkuusyhteisöt. Raportointi on osa Pirhan konsernivalvontaa ja omistaohjausta.

Yleisesti ottaen voidaan todeta, että tytäryhtiöille asetetut tavoitteet vuodelle 2023 ovat heinäkuun lopun tilanteen mukaan toteutumassa. Yhtiöiden talous on pysynyt vakaana ja toiminta on ollut suunnitelmien mukaista.

Tytäryhtiöiden talouden kuukausiraportti (salassa pidettävä, JulkL 24.1, 20 §) tallennetaan oheismateriaaliksi sähköiseen kokoustyötilaan. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Juhani Sand, KONSERNIPALVELUJOHTAJA, juhani.sand@pirha.fi

Konserni- ja toimitilajaosto päättää

  • merkitä heinäkuun 2023 taloouskatsauksen tiedoksi; Coxa Oy, Keiturin Sote Oy, Tays Sydänkeskus Oy ja Tays Kehitysyhtiö Oy.
     

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin. 

Kokouskäsittely

Kuultiin asiantuntijana controller Markus Auvista, joka poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa. 


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).