Vanhusneuvosto, kokous 9.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 36 80-vuotiaiden terveystarkastukset Tampereella

8452/2024

Valmistelija

  • Riikka Piironen, SUUNNITTELIJA, riikka.piironen@pirha.fi

Perustelut

Terveystarkastukseen kutsutaan vuosiluokittain 80 vuotta täyttäneitä tamperelaisia, jotka asuvat kotona omatoimisesti tai läheisten avun turvin. Terveystarkastuksen tavoitteita ovat terveydentilan kattava kartoittaminen, kotona asumisen tukeminen sekä asiakkaan antamien kyselyvastausten ja havaittujen terveysongelmien perusteella toimenpiteiden ehdottaminen.

Terveydenhoitaja Kaisa Paterno vastaanottopalveluista pyytää vanhusneuvostolta viiden hengen työryhmää pohtimaan kanssaan terveystarkastuksiin saapumattomien tavoittamista.

Ehdotus

Vanhusneuvosto päättää

  • valita työryhmän pohtimaan terveystarkastuksiin saapumattomien haastetta. 

Päätös

Vanhusneuvosto päätti, että 

  • työryhmä, joka tulee pohtimaan terveystarkastuksiin saapumattomien haastetta nimetään vanhusneuvoston seuraavassa kokouksessa ja
  • nimettävä työryhmä valmistelee asiaa koko Pirkanmaan hyvinvointialueen näkökulmasta.

Kokouskäsittely

Suunnittelija Riikka Piironen alusti neuvostolle esitetyn pyynnön koskien työryhmää pohtimaan 80-vuotiaiden terveystarkastuksia Tampereella. Käydyssä keskustelussa sovittiin, että työryhmän nimeäminen siirretään seuraavaan kokoukseen ja aihetta tarkastellaan ei vain Tampereen alueen vaan koko Pirkanmaan hyvinvointialueen näkökulmasta. 


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).