Henkilöstöjaosto, kokous 17.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Henkilöstöpolitiikan toteutuminen

615/2022

Valmistelija

  • Taina Niiranen, HENKILÖSTÖJOHTAJA, taina.niiranen@pirha.fi

Perustelut

Hallintosäännön 13 §:n 1. kohdan mukaan henkilöstöjaoston tehtävänä on seurata ja edistää hyvinvointialueen hyvää henkilöstöpolitiikkaa. Tämä on ensimmäinen hyvinvointialueen toiminnan kuvaus, joten vertailua edeltäviin vuosiin ei ole voitu tehdä. Henkilöstön johtamisella tuetaan strategiatavoitteita, kohdennetaan henkilöstöresursseja palvelutarpeen mukaisesti, kehitetään henkilöstön osaamista sekä toimeenpannaan henkilöstöpolitiikkaa, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Jatkuva huomio oli johtamisessa ja esihenkilötyössä. Tavoitteena oli korostaa riittävää ohjausta ja vuorovaikutusta esihenkilön ja työntekijän välillä, välitöntä yhteistoimintaa ja valmentavaa esihenkilötyötä.  Poikkileikkausluvut henkilöstön määristä on esitetty 31.12.2022 mukaan.

Henkilöstövoimavaroja johdetaan, suunnitellaan ja kehitetään hyvinvointialueen strategisten tavoitteiden ja strategiaan perustuvan henkilöstöohjelman mukaisesti. Henkilöstöohjelman tavoitteena ovat erinomainen henkilöstökokemus ja että henkilöstöpolitiikka on avointa ja yhdenvertaista. Henkilöstövoimavarat ja osaaminen kohdennetaan  hyvinvointialueen tarpeiden mukaisesti ja asiakkaiden näkökulmasta vaikuttavasti​. Hyvinvointialue on vahva ja vetovoimainen työyhteisö sekä arvostettu hyvinvointialue työntekijöiden keskuudessa sekä jakaa saman ymmärryksen toimintaympäristöstä ja yhteisistä tavoitteista. Tarjoamme henkilöstöllemme monipuolisia urapolkuja ja kehittymismahdollisuuksia, Tuemme henkilöstön työssä jaksamista ja työkykyä. Rakennamme yhdessä tietoperusteista toimintakulttuuria ja henkilöstösuunnittelua sekä valmentavan johtamisen kulttuuria. teemme yhdessä aktiivisesti töitä yhteisen hyvinvointialueen rakentamiseksi ja kehittämiseksi sekä käymme vuoropuhelua avoimesti ja luottamusta rakentavasti.

Hyvinvointialueen vuoden 2023 henkilöstön tunnuslukujen ja henkilöstöohjelman mittareiden toteutuminen ovat liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Taina Niiranen, HENKILÖSTÖJOHTAJA, taina.niiranen@pirha.fi

Henkilöstöjaosto merkitsee tietoonsa saatetuksi henkilöstön tunnusluvut ja henkilöstöohjelman toteutumisen. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kuultiin asiantuntijana henkilöstöjohtaja Taina Niirasta.

Kokouksessa pidettiin tauko §:n 21 käsittelyn aikana.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).