Henkilöstöjaosto, kokous 17.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 24 Vastaus valtuustoaloitteeseen - Sote-alalta pois vaihtaneiden hoitajien työhönpaluu-täydennyskoulutus

91/2022

Valmistelija

  • Teija Liimatainen, HR-PALVELUPÄÄLLIKKÖ, teija.liimatainen@pirha.fi
  • Hanna Koivisto, HR-PALVELUPÄÄLLIKKÖ, hanna-maria.koivisto@pirha.fi

Perustelut

Kristillisdemokraattinen valtuustoryhmä on tehnyt valtuustoaloitteen 5.12.2022, jossa ehdotetaan palkallisen työhönpaluukoulutuksen aloittamista hoitajille, jotka haluavat palata entiseen ammattiinsa. Valtuustoaloite on liitteenä. 

Vastausta valtuusaloitteeseen on valmisteltu henkilöstön toimialueella HR-palvelupäälliköiden Hanna Koiviston ja Teija Liimataisen johdolla. Valtuustoaloitteen johdosta annettu vastaus on liitteenä.

Valtuustoaloitevastaus on ollut käsiteltävänä HR:n johtotiimissä 22.2.2024, sote-palveluiden johtoryhmässä 27.3.2024 sekä konsernipalvelujen johtoryhmässä 10.4.2024. 

Liitteenä valtuustoaloite sote-alalta pois vaihtaneiden hoitajien työhönpaluu täydennyskoulutus ja vastaus valtuustoaloitteeseen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Taina Niiranen, HENKILÖSTÖJOHTAJA, taina.niiranen@pirha.fi

Henkilöstöjaosto päättää 

  • toimittaa vastauksen valtuustoaloitteeseen "sote-alalta pois vaihtaneiden hoitajien työhönpaluu-täydennyskoulutus" tiedoksi aluehallitukselle ja aluevaltuustolle.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kuultiin asiantuntijana henkilöstöjohtaja Taina Niirasta.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).