Asiakkuus- ja laatujaosto, kokous 20.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 22 Asiakaskokemuksen johtaminen ja mittaaminen sekä laadun arviointi pelastustoimen palveluissa

279/2022

Valmistelija

  • Teemu-Taavetti Toivonen, Valmistelukokonaisuuden johtaja, Teemu-Taavetti.Toivonen@pirha.fi

Perustelut

Asiakaslähtöinen ajattelu ja toiminta sekä tahto kehittää toimintoja asiakaslähtöisemmin on kasvanut pelastustoimessa. Hyvinvointialueuudistus antaa hyvän kehityspolun kehittää toimintoja edelleen ja myös tiiviimmin yhteistyössä sote-palveluiden kanssa tuottaen näin lisäarvoa asukkaille.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen asiakaspalautekanavana on käytössä isäntäkunta Tampereen kaupungilla käytössä oleva palautekanava. Pirkanmaan pelastuslaitoksella ei ole ollut yhtenäistä systemaattista tapaa mitata asiakaskokemusta eri palveluissa. Asiakaskokemusta on mitattu eri menetelmillä ja välineillä.

Asiakaskokemusta on kartoitettu esimerkiksi palvelutasopäätösprosessin yhteydessä selvittämällä pirkanmaalaisten odotuksia pelastuslaitoksen toiminnasta sekä heidän tyytyväisyyttään pelastuslaitoksen toimintaan.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen valvontatoiminnassa asiakaskokemuksen kartoittamiseksi ja valvontatyön kehittämiseksi kerätään jatkuvasti asiakaspalautetta.

Pelastuslaitoksen oman toiminnan arviointimenetelmiä, kuten riskienhallinnan tietojärjestelmä, hyödynnetään toiminnan laadun kehittämisessä. Hyvinvointialeuudistuksen myötä laadunarviointi täydentyy omavalvonnalla, jonka avulla pelastustoimen palvelujen saatavuutta ja toteutumista, laatua sekä vaikuttavuutta pyritään tunnistamaan, ehkäisemään ja korjaamaan suunnitelmallisesti ja nopeasti toimialalla yhtenäisin perustein.

Valmistelukokonaisuuden johtaja Teemu-Taavetti Toivonen selostaa asiaa kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Anna Kontula, Aluevaltuuston Jäsen, Anna.Kontula@pirha.fi

Asiakkuus- ja laatujaosto päättää

  • merkitä tiedoksi annetun selostuksen ja käydyn keskustelun.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).