Asiakkuus- ja laatujaosto, kokous 13.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 80 Pirkanmaan hyvinvointialueen yleisavustuksen siirto vuodelle 2024

2222/2023

Valmistelija

  • Annamari Tuominen, SUUNNITTELUPÄÄLLIKKÖ, annamari.tuominen@pirha.fi

Perustelut

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain (612/2021) 7§:n mukaisesti hyvinvointialueen on edistettävä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä tekevien järjestöjen toimintaedellytyksiä ja vaikutusmahdollisuuksia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä.

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallituksen asiakkuus- ja laatujaosto päätti Pirkanmaan hyvinvointialueen yleisavustuksista vuodelle 2023 kokouksessaan 17.4.2023 (§ 23 Järjestöjen yleisavustukset vuodelle 2023). Pirkanmaan hyvinvointialueen avustustoiminnan yleisten periaatteiden mukaan avustusta ei voida siirtää seuraavalle vuodelle ilman avustuksen myöntäjän lupaa.

Tampereen A-Kilta on hakenut myönnetylle yleisavustukselle käyttöajan osittaista pidennystä vuodelle 2024. Järjestölle myönnettiin yleisavustusta 22 300 euroa Hyve-hankkeelle, jonka tarkoitus on vahvistaa yhteisöllisyyttä ja vertaistoimintaa sekä lisätä hyvinvointia ja terveyttä yhteisöneuvonnan avulla. Tampereen A-Killan tekemä talousarvio toiminnan toteutukselle oli laskettu 12 kuukaudelle ja toiminnalle soveltuvat tilat saatiin käyttöön suunniteltua myöhemmin. Vuodelle 2023 myönnetystä avustuksesta jää käyttämättä arvion mukaan noin 10 000 euroa. Tampereen A-Kilta pyytää vuonna 2023 käyttämättä jääneen avustuksen osuuden siirtoa käytettäväksi vuoden 2024 aikana. Asian liitteenä on Tampereen A-Killan hakemus avustuksen siirtämisestä vuodelle 2024.

Tampereen A-Killan yleisavustusta esitetään siirrettäväksi osittain vuodelle 2024 järjestön hakemuksen mukaisesti. Avustuksen siirto tulee huomioida järjestön kirjanpidossa siten, että eri vuosina myönnetyn avustuksen käyttö tulee olla eroteltuna.

Liiteenä Pirkanmaan hyvinvointialueen yleisavustus 2023 ja sen käyttö vuonna 2024.

Ehdotus

Esittelijä

  • Taru Kuosmanen, SOSIAALI- JA TERVEYSJOHTAJA, taru.kuosmanen@pirha.fi

Asiakkuus- ja laatujaosto päättää

  • myöntää Tampereen A-Killan yleisavustuksen siirrettäväksi osittain vuodelle 2024 järjestön hakemuksen mukaisesti.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin. 

Kokouskäsittely

Kuultiin asiantuntijana suunnittelupäällikkö Annamari Tuomista, joka poistui kokouksesta asian käsittelyn jälkeen.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).