Asiakkuus- ja laatujaosto, kokous 18.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 89 Pirkanmaan hyvinvointialueen yleisavustuksen siirto vuodelle 2024

2222/2023

Valmistelija

  • Annamari Tuominen, SUUNNITTELUPÄÄLLIKKÖ, annamari.tuominen@pirha.fi

Perustelut

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain (612/2021) 7§:n mukaisesti hyvinvointialueen on edistettävä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä tekevien järjestöjen toimintaedellytyksiä ja vaikutusmahdollisuuksia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä.

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallituksen asiakkuus- ja laatujaosto päätti Pirkanmaan hyvinvointialueen yleisavustuksista vuodelle 2023 kokouksessaan 17.4.2023 (§ 23 Järjestöjen yleisavustukset vuodelle 2023). Pirkanmaan hyvinvointialueen avustustoiminnan yleisten periaatteiden mukaan avustusta ei voida siirtää seuraavalle vuodelle ilman avustuksen myöntäjän lupaa.

Artteli-kumppanuusyhdistys ry on hakenut myönnetylle yleisavustukselle käyttöajan osittaista pidennystä vuodelle 2024. Järjestölle myönnettiin yleisavustusta 22 500 euroa järjestöyhteistyöryhmän valmisteluun ja koordinointiin sekä järjestöyhteistyöhön ja Lähellä.fi verkkopalvelun markkinointiin Pirkanmaalla. Toiminta pääsi käynnistymään kunnolla vasta avustuksen maksatuksen jälkeen sekä työtehtävään rekrytoidun työntekijän aloitettua elokuun alussa. Vuodelle 2023 myönnetystä avustuksesta jää käyttämättä arvion mukaan noin 2000 euroa. Artteli-kumppanuusyhdistys pyytää lupaa siirtää käyttämättömän avustuksen osuus vuodelle 2024. Asian liitteenä on järjestön hakemus avustuksen siirtämisestä vuodelle 2024.

Artteli-kumppanuusyhdistyksen yleisavustusta esitetään siirrettäväksi osittain vuodelle 2024 järjestön hakemuksen mukaisesti. Avustuksen siirto tulee huomioida järjestön kirjanpidossa siten, että eri vuosina myönnetyn avustuksen käyttö tulee olla eroteltuna.

Liitteenä Arttelin yleisavustuksen siirto vuodelle 2024.

Ehdotus

Esittelijä

  • Juha Kinnunen, SAIRAALAPALVELUJEN PALV.LINJOH, juha.kinnunen@pirha.fi

Asiakkuus- ja laatujaosto päättää

  • myöntää Artteli-kumppanuusyhdistyksen yleisavustuksen siirrettäväksi osittain vuodelle 2024 järjestön hakemuksen mukaisesti.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kuultiin asiantuntijana suunnittelupäällikkö Annamari Tuomista, joka poistui kokouksesta asian käsittelyn jälkeen. 


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

Hyvinvointialueiden yhteistoiminnassa järjestettyjä tehtäviä koskevasta päätöksestä oikaisuvaatimuksen saa tehdä myös yhteistoimintaan osallinen hyvinvointialue ja sen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Pirkanmaan hyvinvointialueen kirjaamoon viimeistään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Pirkanmaan hyvinvointialue,​ kirjaamo
Postiosoite: PL 272,​ 33101 Tampere
Käyntiosoite: G-rakennus, Nivelkatu 5,​ 1. krs,​ kirjaamo
Sähköpostiosoite: kirjaamo@pirha.fi

Huom. Sähköpostitse ei suositella lähetettävän henkilötietoja tai salassapidettäviä tietoja sisältäviä viestejä.

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin kello 9.00–14.30.

Oikaisuvaatimuksen voi tehdä myös hyvinvointialueen sähköisessä asioinnissa:
www.pirha.fi/sahkoinen-asiointi (Asioi hallinnon kanssa).

 

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös,​ johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.
     

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi,​ kotikunta,​ postiosoite ja puhelinnumero. Päätöksen sähköistä tiedoksiantoa varten tekijä voi ilmoittaa sähköpostiosoitteensa.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen edellä mainitun kirjaamon aukioloajan päättymistä.

 

Oikaisuvaatimusaika   

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksiantopäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jona virastot ovat suljettuna, valitusasiakirjat saa toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.