Aluehallitus, kokous 29.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 175 PirKATI- hankkeen valtionavustuksen hallinnoinnin ja toteuttamisen siirto Pirkanmaan hyvinvointialueelle

382/2022

Valmistelija

  • Eeva Halme, kehittämispäällikkö, eeva.halme@pirha.fi

Perustelut

STM on myöntänyt Tampereen kaupungille hankeavustuksena yhteensä 1 000 000 (yksi miljoona) euroa valtionavustusta PirKATI-hankkeen (Kotona Asumisen Teknologiat Ikäihmisille) toteuttamiseen 50 % omavastuulla, kokonaisbudjetti on 2 000 000 (kaksi miljoonaa) euroa. Valtionavustus on tarkoitettu käytettäväksi aikavälillä 1.1.2021–30.4.2023 syntyviin kustannuksiin. Siirtyvä valtionavustus ja omavastuun arvio on yhteensä n. 80 t€ (40 t€/ 40 t€). Tampereen kaupunki on hankehallinnoija ja mukana on yhdeksän osatoteuttajakuntaa/ yhteistoiminta-aluetta (Ikaalinen, Hämeenkyrö, Kangasala-Pälkäne YTA, Lempäälä, Parkano-Kihniö YTA, Pirkkala-Vesilahti YTA, Sastamala, Virrat-Ruovesi YTA ja Ylöjärvi).

Hankkeen tavoitteena on kehittää toimintamalleja teknologiatuetun kotona asumisen asiakaspolun prosessivaiheisiin. Hankkeessa on kehitetty reaaliaikaisen seurannan ja toiminnanohjauksen mahdollistavaa Kotidigi-integraatioalustaa vastaamaan toiminnan tarpeita sekä pyrkimyksenä on saada aikaan positiivisia hyvinvointivaikutuksia asiakkaille, omaishoitajille ja terveydenhuollon ammattilaisille ottamalla käyttöön uusia, alustaan kytkeytyviä teknologioita. Tavoitteena on kehittää kotona asumisen asiakaspolkua kokonaisvaltaisesti tukeva alustakokonaisuus (24/7) ja sen standardoidut rajapinnat (HL7 FHIR) ja testauspalvelu, kuten myös osallistua uuden kansallisen, toiminnallisia tarpeita edistävän koordinaation toimintamallin kehittämiseen ja siten osaltaan tukea ja mahdollistaa sote-toimijoiden ja yritysten yhteistyötä teknologian pilotoinnissa ja käyttöönotossa. Kevään 2023 aikana teknologiahankintojen mahdollistamat toimintamallit juurrutetaan käytäntöön sekä laaja arviointikokonaisuus saatetaan loppuun.

Valtioavustuspäätösten mukaan Tampereen kaupunki voikäyttää rahoitusta 31.12.2022 saakka. Sosiaali-ja terveyspalveluiden järjestämisvastuun siirtyessä 1.1.2023 alkaen hyvinvointialueelle avustusta on oikeutettu käyttämään vain Pirkanmaan hyvinvointialue edellyttäen, että avustus siirretään valtionapuviranomaisen päätöksellä avustuksen saajan hakemuksesta ja hyvinvointialueen suostumuksella (toimielimen päätös) hyvinvointialueen käytettäväksi.

Ehdotetaan, että Pirkanmaan hyvinvointialue antaa suostumuksensa vastaanottaa Pirkanmaan KATI-hankkeen 1.1.2023 alkaen ja päättyen 30.4.2023 ja, että Pirkanmaan KATI-hankkeeseen palkattu hankehenkilöstö (3 hlöä) siirtyisi hyvinvointialueelle liikkeenluovutuksen periaattein.

Hyvinvointialueelta saadun suostumuksen jälkeen Tampereen kaupunki voi hakea rahoituksen siirtoa Sosiaali-ja terveysministeriöltä.

Liitteet:

Pirkanmaan hyvinvointialueen suostumus PirKATI hankkeen siirtoon HVAlle 010123

STM valtionavustuspäätös

STM muutoshakemus PirKATI-hankkeen valtionavustuksen käyttöajan pidentämiseksi

Hankesuunnitelma

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Marina Erhola, Hyvinvointialuejohtaja, Marina.Erhola@pirha.fi

Aluehallitus päättää

  • hyväksyä Pirkanmaan KATI-hankkeen siirron Pirkanmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen valtionavustuspäätöksen mukaisesti,
     
  • että Pirkanmaan KATI-hankkeen hankehenkilöstö siirtyy hyvinvointialueelle liikkeenluovutuksen periaatteella 1.1.2023 alkaen.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tampereen kaupunki, pia.turunen@tampere.fi, mari.lahtinen@tampere.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

Hyvinvointialueiden yhteistoiminnassa järjestettyjä tehtäviä koskevasta päätöksestä oikaisuvaatimuksen saa tehdä myös yhteistoimintaan osallinen hyvinvointialue ja sen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

 

Oikaisuvaatimus tehdään Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitukselle.

Postiosoite: PL 2000, 33521 Tampere
Käyntiosoite: Biokatu 12, 3. krs, Kirjaamo
Sähköpostiosoite: kirjaamo@pirha.fi

Hyvinvointialue ei vastaa sähköpostitse toimitettujen oikaisuvaatimusten tietoturvallisuudesta.

 

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä.

 

Oikaisuvaatimusaika   

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksiantopäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jona virastot ovat suljettuna, valitusasiakirjat saa toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.